Aby som bol úprimný, je to príliš zlé. Fernandes reaguje na pohromu United v Lige majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Aby som bol úprimný, je to príliš zlé. Fernandes reaguje na pohromu United v Lige majstrov
Nešťastný Bruno Fernandes po jednom z inkasovaných gólov.
Nešťastný Bruno Fernandes po jednom z inkasovaných gólov.AFP
Kapitán Manchestru United Bruno Fernandes (29) kritizoval nedostatočnú kontrolu svojho tímu v zápasoch Ligy majstrov po tom, čo v stredu opäť premrhal dvojgólový náskok a remizoval na pôde Galatasarayu.

Galatasaray - Manchester United 3:3

Anglickí giganti sú na pokraji vyradenia v skupinovej fáze po tom, čo vyhrali len jeden z piatich duelov. United musia v poslednom stretnutí skupiny A doma poraziť nemeckého majstra Bayern Mníchov a dúfať v remízu medzi Kodaňou a klubom z Istanbulu, ak chcú pomýšľať na postup do osemfinále.

Celá sezóna v Lige majstrov je však pre červených diablov príbehom premrhaných príležitostí. Dvakrát viedli doma nad Galatasarayom, lenže na začiatku októbra prehrali 2:3, zatiaľ čo o mesiac neskôr pustili dvojgólový náskok pri prehre 3:4 v dánskej metropole.

Fernandesov úžasný zásah zvýšil náskok United v Istanbule v priebehu 20 minút na 2:0, po hodine hry viedli hostia 3:1. Boli to však dve obrovské chyby brankára Andrého Onanu, ktoré umožnili Hakimovi Ziyechovi z priameho kopu znížiť stratu Galatasarayu a vďaka Keremovi Akturkogluovi domáci získali bod.

Manažér Erik ten Hag počas remízy svojho United s Galatasarayom.
Manažér Erik ten Hag počas remízy svojho United s Galatasarayom.AFP

"Aby som bol úprimný, je to príliš zlé. To, čo predvádzame v Lige majstrov, nestačí, musíme kontrolovať zápasy," povedal Fernandes pre TNT Sports. 

"Nie je to prvýkrát, stalo sa to aj v Kodani. Chápem, že sme mali o jedného hráča menej, ale strelili sme vtedy gól na 3:2 a musíme si výsledok poistiť. Musíme pochopiť tento typ zápasov, tieto fázy duelov, musíme byť dostatočne inteligentní a lepšie kontrolovať hru. Každý sa musí pozrieť na seba a prevziať zodpovednosť za vlastné chyby," uzavrel v stručnosti Bruno Fernandes.