Mourinho v boji o ďalší európsky titul. Pellegrini: Je tvorcom našej identity

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mourinho v boji o ďalší európsky titul. Pellegrini: Je tvorcom našej identity

Mourinho už vie, ako chutí triumf v EL.
Mourinho už vie, ako chutí triumf v EL.Reuters
Tréner rímskeho AS José Mourinho (60) povedal, že sa nesústredí na to, aby sa stal legendou klubu po tom, ako doviedol svoj tím do druhého európskeho finále v rade. Podarilo sa mu to vďaka najtesnejšiemu víťazstvu 1:0 z dvojzápasu proti Bayeru Leverkusen.

Skúsený Portugalčan vyhral druhú najvyššiu európsku klubovú súťaž v roku 2017 s Manchestrom United, v minulej sezóne priviedol Rimanov k titulu v Európskej konferenčnej lige. "Mojou starosťou nie je poznačenie môjho miesta v rímskych historických knihách," povedal Mourinho pre Sky Sports a dodal:

"Ide o to pomôcť týmto hráčom rásť, dosiahnuť dôležité veci. Takisto aj o pomoc rímskym fanúšikom, ktorí mi od prvého dňa dali veľa. Je to obrovská radosť dostať sa do ďalšieho finále. Chlapci do toho dávajú všetko, táto hra je výsledkom našej práce, skúseností, taktickej múdrosti a toho, že vieme zostať v zápasoch. Je to neuveriteľný tím."

Mourinho vyjadril vďaku rímskym priaznivcom za ich výnimočnú podporu počas celej kampane v Európskej lige a zároveň ich požiadal o pokračovanie pri návrate do Serie A na domácej pôde proti Salernitane.

"Neviem, či môžem od fanúšikov žiadať niečo viac, ale títo chlapci si v pondelok zaslúžia niečo špeciálne, keď budeme odchádzať z tréningového ihriska," vnukol nápad podporovateľom mužstva.

Kapitán Ríma Lorenzo Pellegrini povedal, že všetky zásluhy za úspechy tímu by mali smerovať k portugalskému koučovi: "Je iný, vďaka nemu si uvedomíte dôležitosť zápasu. Prišli sme sem a každý vedel, čo musí urobiť. Učíme sa, organizujeme, pozeráme videá. Najmä v Európe vidíte, čo nám tréner prináša. Mourinho je tvorcom našej identity."

Rím je v Serii A na šiestom mieste so ziskom 59 bodov, dva body za AC Miláno a šesť za štvrtým Laziom z posledného miesta zaručujúceho účasť v Lige majstrov.

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore