Stý zápas Mourinha na lavičke AS s prehrou: Rím nestačil na Atalantu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stý zápas Mourinha na lavičke AS s prehrou: Rím nestačil na Atalantu

Mario Pašalič otváral skóre duelu.
Mario Pašalič otváral skóre duelu.Profimedia
V 31. kole talianskej Serie A si AS Rím stratil dôležité body v boji o priečky zaručujúce Ligu majstrov. Naopak Atalanta, ktorá na domácom trávniku uspela 3:1, sa k Európe priblížila.

Atalanta - AS Rím 3:1 (1:0)

Góly: 39. Pašalič, 74. Toloi, 84. Koopmeiners - 83. Pellegrini

AS Rím sa po návrate pätnástich bodov pre Juventus musí o Európu obávať. V pondelok mal ideálnu šancu odskočiť svojim prenasledovateľom, ale stretnutie v Bergame nezvládol. José Mourinho vo svojom stom vystúpení na lavičke Ríma nechal viacero svojich opôr oddychovať. Do stretnutia zasiahli krátko po hodine hry, ale ani oni nedokázali zvártiť nepriaznivý priebeh. 

Štatistika súboja
Štatistika súbojaFlashscore

V prvom dejstve sa o prvú strelu do priestoru medzi tri žrde postaral Pašalič, ktorý zužitkoval výborný center Zapatu a zblízka otvoril skóre súboja. Po zmene strán držala Atalanta svojho súpera na dištanc. Snažila sa o rýchle protiútoky, ale mohla inkasovať, keď sa jeden z obrancov zastavil zakončenie Dybalu pred odkrytou bránou. Na opačnej strane tak prišiel v 74. minúte trest. Po rohovom kope dorážal Tolói loptu za chrbát brankára Patrícia. Zakrátko sa hosťom podarilo stretnutie zdramatizovať. Príliš veľa priestoru nechali domáci prenikajúcemu Pellegrinimu, ktorý napriahol z hranice šestnástky po zemi presne k ľavej žrdi. Nádej na body trvala krátko. Rui Patrício vybehol z brány pre loptu, ktorá mi vypadla z rukavíc a do prázdnej brány ju dopravil Koopmeiners

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore