Nad Betisom sa nevyhráva každý deň, tešil sa gólový hrdina Haraslín a chválil Kuchtu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nad Betisom sa nevyhráva každý deň, tešil sa gólový hrdina Haraslín a chválil Kuchtu

Haraslín mal jasno v tom, ako naloží s prihrávkou Kuchtu.
Haraslín mal jasno v tom, ako naloží s prihrávkou Kuchtu.AFP
Krídelník Lukáš Haraslín (27) ihneď vedel, ako vyrieši situáciu z 54. minúty, z ktorej nakoniec vystrelil futbalistom Sparty víťazstvo 1:0 v predposlednom kole skupiny C Európskej ligy nad Betisom Sevilla. Za prihrávku na gól ocenil spoluhráča Jána Kuchtu (26). Slovák si v rozhovore s novinármi cenil triumf nad španielskym celkom a zároveň aj fakt, že sa tím z Letnej udržal v hre o postup do jarnej vyraďovacej fázy súťaže.

Sparta - Betis 1:0

Angelo Preciado začal víťaznú akciu rýchlym vhadzovaním na Kuchtu, ktorý si pokryl loptu pred dotierajúcimi Rodríguezom a Rocom, prihral Haraslínovi, a ten strelou z hranice šestnástky k žrdi rozhodol o triumfe Sparty.

"Hneď po Kuchtičovej prihrávke som vedel, čo urobím. Mal som viac možností, mohol som si dať loptu naľavo, ale povedal som si, že to skúsim do protipohybu obrancu, čo sa mi podarilo a napokon som to trafil. V prvom polčase som to dvakrát dal do stredu brány. Som rád, že som to tentoraz namieril na zadnú žrď," povedal Haraslín.

Štatistiky duelu Sparta - Betis.
Štatistiky duelu Sparta - Betis.Flashscore

Ocenil aj Kuchtu. "Skvelá lopta od neho. V posledných zápasoch výborne pracuje pre mňa a Birmanceviča. Udrží ťažké lopty, čo nám pomáha a môžeme z toho len ťažiť," vravel rodák z Bratislavy.

V aktuálnej sezóne strelil za úradujúceho českého majstra už 11 súťažných zásahov. "Každý gól je pre mňa cenný. Je to ďalší do zbierky. Som zaň rád, ale dôležité je, že sme vyhrali," uviedol Haraslín, ktorý si so slovenskou reprezentáciou zahrá aj na budúcoročných majstrovstvách Európy v Nemecku.

"Nad Betisom sa nevyhráva každý deň, je to skvelý výsledok nielen pre nás, ale aj pre celý klub. Teší nás to a stále sme v hre o postup. Som rád, že sme to zvládli proti kvalitnému súperovi z top ligy. O to je to cennejšie," povedal bývalý hráč Lechie Gdaňsk či Sassuola.

Sparta odplatila Betisu októbrovú prehru 1:2 v Andalúzii. "Aj v prvom zápase sme mali veľkú šancu získať body. Nehovorím o troch bodoch, možno o jednom. Bohužiaľ, proti Betisu sme v závere stratili kontrolu, ale dnes sme ich do žiadnej veľkej príležitosti nepustili. Mali iba jednu v prvom polčase, keď brankár Vindahl predviedol skvelý zákrok. Na pôde Betisu sme hrali vyrovnane, ale doma sme boli lepší," uzavrel Haraslín.

Tabuľka skupiny C.
Tabuľka skupiny C.Flashscore