Poriadny európsky večer na Anfielde. Postavím jedenástku s čerstvými nohami, avizuje Klopp

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poriadny európsky večer na Anfielde. Postavím jedenástku s čerstvými nohami, avizuje Klopp

Klopp počas tlačovej konferencie.
Klopp počas tlačovej konferencie.Reuters
Manažér Liverpoolu Jürgen Klopp (56) vyzval fanúšikov, aby štvrtkový zápas skupinovej fázy Európskej ligy proti LASK-u Linz na Anfielde brali ako "špeciálny večer", keďže jeho tím sa snaží spečatiť postup do vyraďovacích bojov.

Liverpool je na čele skupiny E s deviatimi bodmi zo štyroch zápasov, o dva body pred Toulouse, po tom, čo ho začiatkom mesiaca tím z Ligue 1 porazil 3:2. Union Saint-Gilloise je tretí so štyrmi bodmi, má ich o jeden viac ako LASK Linz, ktorý je na dne tabuľky.

Víťazstvo proti Rakúšanom by Liverpoolu zabezpečilo postup do vyraďovacích bojov a v prípade zakopnutia Toulouse by z toho bolo isté prvé miesto v skupine.

"Sme na začiatku najintenzívnejšieho obdobia celej sezóny. Hráme štvrtky a nedele, čo je super náročné. To, čo musíme vo štvrtok mať, je atmosféra. Musíme sa postarať o to, aby to bol európsky večer, a to od nás očakávam - poriadny európsky večer na Anfielde, pôjdeme do toho naplno," povedal Klopp na predzápasovej tlačovej konferencii.

Skupina E môže byť rozuzlená už tento štvrtok.
Skupina E môže byť rozuzlená už tento štvrtok.Flashscore

"Postavím jedenástku s čerstvými nohami, ktorá bude hrať v plnej pare, bude si chcieť užiť zápas a bude naozaj bojovať o výsledok. Ak to bude chcieť urobiť aj Anfield, bude to veľmi užitočné. Musíme ukázať, že Anfield je pre súpera nádherné miesto, ale v rovnakom momente aj strašné," nadviazal.

Liverpoolu budú chýbať brankárska jednotka Alisson Becker a krídelník Diogo Jota, ktorí utrpeli zranenia počas sobotňajšej remízy 1:1 s Manchestrom City.

"Obaja sú mimo hry. S Alissonom je to možno menej vážnejšie, ešte uvidíme. Nebude hrať vo štvrtok ani v nedeľu, pravdepodobne ani o týždeň, potom by mohol byť ako-tak v poriadku. Diogovo zranenie však bude trvať trochu dlhšie. Nevieme presne, ako dlho, ale je to vážnejšie," prezradil nemecký manažér.

Klopp dodal, že Alissona v bránke nahradí Caoimhin Kelleher. "Hral by tak či onak. Zaslúži si príležitosť dostať a odchytať niekoľko ďalších zápasov. Dúfam, že ukáže svoj plný potenciál," zaželal si 56-ročný kouč.

Liverpool - Linz (štvrtok, 21:00)