Poučili sme sa z prvého zápasu, ale mali sme dať viac gólov, hodnotí postup Pioli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poučili sme sa z prvého zápasu, ale mali sme dať viac gólov, hodnotí postup Pioli

Pioli bol s výkonom svojho tímu spokojný.
Pioli bol s výkonom svojho tímu spokojný.Profimedia
Tréner AC Miláno Stefano Pioli (58) po víťazstve 3:1 v osemfinálovej odvete Európskej ligy na pôde Slavie ocenil, že sa jeho zverenci poučili z úvodného zápasu na domácej pôde. Rossoneri odohrali väčšinu súboja v presilovke pri víťazstve 4:2 na San Sire pred týždňom, ale podľa skúseného trénera predviedli v Edene vyzretejší výkon.

Kým pred týždňom dostal červenú kartu v 26. minúte bek El Hadji Malick Diouf, vo štvrtok bol vylúčený kapitán Slavie Tomáš Holeš o šesť minút skôr po faule na Davideho Calabriu. Do polčasu využili presilovku Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek a Rafael Leão.

"Poučili sme sa z prvého zápasu, v ktorom sme tiež dlho hrali v početnej výhode. Dnes sme viac kontrolovali hru, strelili sme tri góly a potom to už bolo celkom jasné. Napriek tomu to od nás nebolo bezchybné, mali sme dať viac gólov," hodnotil Pioli.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

"Pulisic a Leão hrali výborne, no pridali sa k nim aj ďalší hráči. Na druhej strane sme od oslabeného súpera dostali celkovo tri zásahy, do ďalšieho kola to musíme zlepšiť," pripomenul skúsený tréner gól Mateja Juráska z 84. minúty.

AC Miláno sa v minulej sezóne dostalo do semifinále Ligy majstrov. V tejto chce zabojovať o trofej v Európskej lige, keďže v domácej súťaži zaostáva za mestským rivalom Interom na druhom mieste o 16 bodov. "Už sme vyradili dobré tímy, ale čaká nás ešte veľa ťažkých súperov. V hre sú Benfica, West Ham či Villarreal," upozornil tréner talianskeho majstra z ročníka 2021/22.

Leão má za sebou skvelý zápas.
Leão má za sebou skvelý zápas.Opta by Stats Perform

Brankár Mike Maignan, ktorý musel striedať v dvadsiatej minúte pre zranenie, by mal byť k dispozícii na záverečnú fázu ročníka. "Bolí ho koleno, ale nemalo by to byť nič vážne," ubezpečil Pioli. 

Slavia - AC Miláno 1:3