United doplatili na obrovské chyby. Súper mal viac vášne a túžby, vraví ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

United doplatili na obrovské chyby. Súper mal viac vášne a túžby, vraví ten Hag

Anglický gigant sa prezentoval chabým dojmom.
Anglický gigant sa prezentoval chabým dojmom. Profimedia
Králi Európskej ligy zo Sevilly sa cez Manchester United prebojovali do semifinále svojej obľúbenej súťaže. Na dominantnom víťazstve sa dvomi presnými zásahmi podieľal Youssef En-Nesyri (25), ktorý značne prispel k celkovému triumfu 5:2 z oboch duelov.

Góly En-Nesyriho padli po chybách súpera - najprv po prihrávke brankára de Geu kapitánovi Maguirovi, ktorého okamžite napádali traja protihráči a o loptu následne prišiel, neskôr si gólman hostí na ďalšiu zbytočnú hrúbku vystačil sám a strelcovi z Maroka doprial luxusne odkrytú bránu.

Sevilla neustále hýrila vysokým tlakom a United, ktorí v prvom štvrťfinálovom zápase premárnili náskok 2:0, sa pred skvelou kulisou na vypredanom štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána nedostali k slovu.

"Nikdy v živote som nevidel takú atmosféru. Som veľmi šťastný za dva góly a za fanúšikov, ktorí nás podporovali až do konca. Musíme zostať spolu, pretože tak sa dostaneme ďaleko," povedal dvojgólový protagonista pre Movistar Plus.

Krátko pred prestávkou systém VAR neuznal presný zásah Lucasa Ocamposa pre ofsajd. Hneď po štarte druhej polovice však skóroval obranca Loic Badé, ktorý sa pri pokuse o hlavičku presadil ramenom. Cenný skalp zavŕšil En-Nesyri po spomínanom lapsuse de Geu a priblížil španielske mužstvo k rekordnému siedmemu titulu v Európskej lige.

"Neboli sme vyrovnaní, neboli sme pokojní, neprekonali sme pressing. Prehrávali sme súboje, súper mal viac vášne, túžby i ochoty. Bola to veľká príležitosť niečo vyhrať a my sme ju zahodili - musíme si to vyčítať. Je to preč, nemôžeme to už zmeniť," uviedol tréner hostí Erik ten Hag.

Sevilla sa v semifinále stretne s Juventusom. Manchester United môže živiť nádej na inú trofej - v semifinále FA Cupu ho najbližšie čaká Brighton.