Urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní, hovorí Zima pred zápasom s AC Miláno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní, hovorí Zima pred zápasom s AC Miláno

Prekvapí Slavia taliansky veľkoklub?
Prekvapí Slavia taliansky veľkoklub?Profimedia
Obranca David Zima (23) verí, že futbalisti Slavie môžu vo štvrtkovom úvodnom osemfinále Európskej ligy prekvapiť favorizované AC Miláno. Podľa českého reprezentanta bude pre Pražanov kľúčové, aby si príliš nepripúšťali, proti akému silnému súperovi hrajú. Zima na tlačovej konferencii tiež povedal, že sa teší na návrat na slávny štadión San Siro, kde zavítal s Turínom pred januárovým návratom do Edenu.

"Je to vyraďovacia fáza, v lige máte 40 zápasov, počas ktorých sa stretnete dvakrát. Vo štvrtok to bude rarita. Má to svoje špecifiká. Nesmieme vnímať, kde a s kým hráme. Urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní," citovala Zimu na tlačovej konferencii klubová stránka.

S Turínom na San Sire vlani v januári dokázal v osemfinále domáceho pohára zvíťaziť nad AC 1:0 po predĺžení. "Na San Siro mám veľa spomienok. Hrali sme tu v treťom kole Serie A a prehrali sme 1:3. Zápas som sledoval z lavičky," zaspomínal si Zima.

Momentálna forma hráčov Slavie.
Momentálna forma hráčov Slavie.Flashscore

"Lepšie spomienky mám na minulú sezónu, keď sme na San Sire vyradili AC z domáceho pohára. Je to skvelý štadión, na ktorom súperia najlepšie tímy na svete. Cítim z neho futbalové nadšenie," pochvaľoval si reprezentačný obranca.

Teší sa, že bude čeliť ofenzívnym hviezdam. Olivier Giroud je na hrote útoku aktuálne tretieho tímu Serie A, Rafael Leao zasa na krídle. "S Leaom som sa už niekoľkokrát stretol. Prvýkrát to bolo dosť ťažké, ešte som ho nepoznal a občas to horelo. Postupom času a s každým zápasom prichádzali skúsenosti a sebadôvera, moje výkony gradovali," zamyslel sa Zima.

"Stále je to však špičkový hráč svetovej triedy, ktorý je pre celý tím rozdielový. Budem šťastný, ak nastúpia všetky hviezdy. Pulišič, Giroud, Hernández - na súboje s nimi sa teším," dodal.

AC Miláno - Slavia (štvrtok, 21:00)

V Turíne pôsobil od leta 2021 a novinárom odpovedal aj v taliančine. "Teraz som si uvedomil, že som ešte nebol na tlačovej konferencii v Taliansku. Čo sa týka klasických rozhovorov, prvý som zvládol asi po piatich mesiacoch," doplnil s úsmevom Zima.