Zásah VAR, aký si futbalová Európa nepamätá. Eufóriu Rennes zmrazilo málo známe pravidlo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zásah VAR, aký si futbalová Európa nepamätá. Eufóriu Rennes zmrazilo málo známe pravidlo

Hlavný rozhodca Attila Karaoglan bol nútený po zásahu VAR odvolať gól Rennes.
Hlavný rozhodca Attila Karaoglan bol nútený po zásahu VAR odvolať gól Rennes.Profimedia
Hlboký nádych, maximálne sústredenie a bum! Enzo Le Fee (23) rozozvučal v 101. minúte zápasu Európskej ligy medzi Rennes a Villarrealom brvno, ale hralo sa ďalej. Lopta sa odrazila práve k exekútorovi priameho kopu a domáci mohli pokračovať v snahe za strelením vyrovnávajúcej rany, ktorá by ich posunula na prvú priečku tabuľky. To sa asi o 15 sekúnd neskôr skutočne podarilo, eufóriu v Roazhon Parku ale následne zmrazil VAR. Nikto na štadióne netušil, v čom je problém... Ofsajd? Faul? Nič také. Francúzom "ukradlo" gól a priamy postup do osemfinále "penaltové pravidlo".

Rennes - Villareal 2:3

Keď Le Fee svojou strelou trafil brvno, lopta sa odrazila od konštrukcie brány rovno k nemu. Takáto situácia si vyžaduje zásah rozhodcu, keďže po voľnom kope sa lopty musí ako prvý dotknúť iný hráč než exekútor. Rovnaký postup platí aj pri pokutovom kope, ale to každý dobre vie.

V prípade priameho kopu je však táto situácia zriedkavá a väčšina fanúšikov, hráčov a trénerov o tomto pravidle netuší. "Vedel som, že to existuje pri penaltách, ale nevedel som, že aj pri voľných kopoch," priznal po stretnutí smutný tréner domáceho mužstva Julien Stephan.

Do celej situácie preto vstúpil VAR, ktorý odhalil "priestupok", pričom hlavný rozhodca zápasu - Turek Attila Karaoglan - nariadil nepriamy kop, takže gól obrancu Lorenza Assignona nemohol platiť.

Do lepšej pozície v play-off tak hostí v 80. minúte dostal skúsený Dani Parejo, ktorý sa vo veku 34 rokov presadil na európskej scéne po roku a pol. Zatiaľ čo Villarreal smeruje priamo do osemfinále, francúzsky tím bude musieť čeliť jednému z neúspešných účastníkov Ligy majstrov.