Problémové lýtko je vyliečené. Mount je po štyroch mesiacoch späť v tréningu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Problémové lýtko je vyliečené. Mount je po štyroch mesiacoch späť v tréningu
Mason Mount z Manchestru United
Mason Mount z Manchestru UnitedAFP
Stredopoliar Manchestru United Mason Mount (25) sa v utorok vrátil do tréningového procesu po štvormesačnej pauze spôsobenej zranením lýtka.

Mount od svojho prestupu z Chelsea za 65 miliónov eur pred začiatkom tejto sezóny nastúpil za United len v 12 zápasoch vo všetkých súťažiach. Naposledy hral v novembri, keď nastúpil z lavičky pri víťazstve United 1:0 proti Lutonu.

Hoci bol fit, nedokázal sa príliš presadiť, čo viedlo k tomu, že niektorí označili anglického reprezentanta za prepadák. Mount by mohol v tejto sezóne ešte umlčať kritikov po tom, čo Red Devils potvrdili, že sa vrátil do tréningu a "počas rehabilitácie zostal optimistický a pozitívny".

Dlho očakávaný návrat tvorcu hry prišiel len niekoľko dní po tom, čo manažér United Erik ten Hag o ňom prezradil optimistickú správu. "Teraz je v dobrom rozpoložení a čoskoro sa vráti. Myslím, že sa tak stane po reprezentačnej prestávke," uviedol Holanďan v piatok.

Mount preto pravdepodobne ešte nenastúpi v nedeľňajšom štvrťfinále FA Cupu proti Liverpoolu, ale mohol by sa zapojiť do súboja hry, keď futbalisti United 30. marca cestujú na pôdu Brentfordu.

Angličanova prítomnosť bude vítaným plusom pre klub z Old Trafford, ktorý si chce udržať nádeje na postup do Ligy majstrov prostredníctvom umiestnenia v TOP 4 Premier League.

Manchester United čaká tuhý boj o TOP 4.
Manchester United čaká tuhý boj o TOP 4.Flashscore

United zaostávajú za štvrtou Aston Villou o osem bodov, pričom do konca sezóny zostáva odohrať 10 zápasov. Ten Hag očakáva, že Harry Maguire, Rasmus Hojlund a Aaron Wan-Bissaka sa vrátia po zraneniach, keď Manchester United v nedeľu prívta Liverpool.

Na druhej strane, mimo hry zostávajú Lisandro Martínez, Anthony Martial, Luke Shaw a Tyrell Malacia.