V stredu Real, v sobotu semifinále FA Cupu. Neprijateľný program, ohradil sa Guardiola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V stredu Real, v sobotu semifinále FA Cupu. Neprijateľný program, ohradil sa Guardiola

Guardiola by prijal, ak by jeho mužstvo hralo o deň neskôr.
Guardiola by prijal, ak by jeho mužstvo hralo o deň neskôr.Reuters
Manažér Manchestru City Pep Guardiola (53) sa ohradil voči harmonogramu FA Cupu po tom, čo jeho tím v sobotu porazil Chelsea a dostal sa do finále. Stalo sa tak len tri dni po tom, čo ich snahu o treble ukončila prehra vo štvrťfinále Ligy majstrov s Realom Madrid.

Gólovým vykúpiteľom Citizens sa v 84. minúte semifinálového duelu stal Bernardo Silva. Jeho mužstvo však malo viackrát šťastie, Chelsea bola potrestaná za nevyužitie mnohých šancí, ktoré si vytvorila. Zverencom Guardiolu chýbal okrem Haalanda aj zvyčajný herný elán.

Napriek tomu, že Sky Blues sa dostali do ďalšieho finále, bol Guardiola očividne rozrušený z nedostatku času na zotavenie sa po stredajšom súboji v Lige majstrov. 

Manchester City - Chelsea 1:0

Španielskemu trénerovi sa nepáčilo, že dva náročné zápasy od seba delilo len pár dní: "Je to neprijateľné. Nemožné už len z dôvodu zdravia hráčov. Nie je to normálne. 120 minút v Madride, emócie zo zápasu, spôsob, akým sme prehrali... Viem, že v tejto krajine je to ohľadom FA Cupu špeciálne, ale je to pre zdravie hráčov. Nechápem, ako sme dnes prežili."

Guardiola nevedel pochopiť, prečo pohárové meranie síl s Chelsea nebolo naplánované na nedeľu namiesto druhého semifinále: "Prečo sme nehrali o deň neskôr? Chelsea, Manchester United a Coventry nehrali uprostred týždňa."

Kouč City pokračoval slovami: "Je tak ťažké psychicky sa zotaviť. Nechápem, ako to dnes prežil Rodri alebo Kyle Walker, ktorý bol zranený niekoľko týždňov. Chceme hrať futbal, radi ho hráme, ale je toho príliš veľa."

Vyradenie z Ligy majstrov ukončilo nádeje Citizens na zisk druhého treble v rade, stále však majú šancu na double z Premier League a FA Cupu. 

"Tešíme sa z ďalšieho finále a príležitosti získať trofej. V priebehu rokov sa nám to podarilo už mnohokrát. Spôsob, akým tento tím reaguje na sklamania a prehry, je vždy ten najlepší. Mužstvo opäť ukázalo veľký charakter," povedal Silva, ktorý gólom odčinil svoje zaváhanie z penaltového rozstrelu s Los Blancos.