Dramatický záver v Trenčíne, tri body Ružomberka a deľba na Zemplíne i v Žiline

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dramatický záver v Trenčíne, tri body Ružomberka a deľba na Zemplíne i v Žiline

Aktualizované
Kelvin Pires strelil dôležitý gól do siete Zlatých Moraviec.
Kelvin Pires strelil dôležitý gól do siete Zlatých Moraviec.TASR
V sobotu boli na programe v rámci nadstavbovej časti Fortuna ligy štyri stretnutia. V skupine o titul sa zmierlivo rozišla Žilina s Trnavou. O záchranu sa hralo pod hradom Matúša Čáka v Trenčíne a tiež na Zemplíne. Ružomberok pokračuje v nadstavbe v sérii bez prehry.

MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 1:1 (0:0)

Góly: 51. Iľko 

V úvodnej polhodine sa hralo aktívne z oboch strán. Aj keď živšie pôsobili hráči Žiliny. Držali loptu na svojich kopačkách a skúšali to kolmými loptami z jednej i druhej strany. Trnava vychádzala z pevného bloku a čakala na chyby. Defenzíva jej vychádzala.

Nebezpečnejší pred bránou boli domáci hráči. Jambor pálil do brániaceho súpera. Skúšal to aj nepresne Rusnák. Ten istý hráč sa ocitol voľný v pokutovom území v 23. minúte, zvolil prihrávku pred bránu, kde spoluhráča v žlto-zelenom nenašiel. Spartakovci sa do streleckej príležitosti dostávali sporadicky. Po rohovom kope pálil Azevedo bez prípravy odrazenú loptu do Taiwa.

Krátko po polhodine hry sa v najväčšej šanci ocitol žilinský Leitner. Individuálne si na hranici šestnástky pripravil streleckú pozíciu, ľavačkou vypálil a Vantruba so šťastím vyrazil loptu na brvno. Galčíkovu dorážku vytlačil na roh.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Domáci tím pokračoval v hernej prevahe aj po zmene strán. Krátko po návrate z kabíny sa dočkali odmeny v podobe vedúceho zásahu. Patrik Iľko sa vymanil s loptou spod tlaku a spoza šestnástky napriahol presne k ľavej žrdi po zemi.

V 65. minúte mohlo byť skóre dvojgólové. Aktívny Rusnák vypálil zvnútra medzi tri žrde. Vantruba jeho ranu vyrazil naspäť na jeho kopačku, pravý obranca Žiliny poslal loptu v rýchlosti pred bránu, odkiaľ mieril osamotený Bari zblízka nad bránu. Spartakovci sa ozvali v úvode záverečnej pätnásťminútovky. Striedajúci Oseni preveril pozornosť Slávika peknou strelou. Strážca žilinskej svätyne vyrážal do boku, odkiaľ prišla okamžite dorážka Daniela, ale Slávik vyzrel aj na ňu.

Trnavčania sa nevzdali, cítili príležitosť a tú využili sedem minút pred koncom. Navrátilec po zranení Kelvin Ofori si sprava naviedol loptu do pokutového územia a ľavačkou, krásnym obstrelom k pravej žrdi, nedal Slávikovi žiadnu šancu. V tabuľke sa tak nič nezmenilo. Futbalisti spod Dubňa zostávajú štvrtí s mankom siedmich bodov na tretí Spartak.

Útočné príležitosti boli na strane Žiliny.
Útočné príležitosti boli na strane Žiliny.Opta by Stats Perform

AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:1 (0:0)

Góly: 70. Pires, 90.+1. Emeka – 82. Čerepkai

V dôležitom súboji tabuľkových susedov patrila úvodná aktivita Zlatým Moravciam, ale do streleckej príležitosti sa nedostali. Na opačnej strane pohrozil z hranice pokutového územia Bainovič. Pálil vysoko nad. Zverenci Ivana Galáda pokračovali s loptou na kopačkách a obliehali trenčianske pokutové územie. V dobrej šanci sa po akcii Almeidu ocitol Mondek, no zblízka v 28. minúte vybehnutého Kukučku prekonať nedokázal. Krátko po polhodine hry sa osmelili v ofenzíve viac i hráči AS Trenčín. Po centri Soaresa hlavičkoval tesne vedľa ľavej žrde Emeka.

Začiatok druhého polčasu vyšiel lepšie Trenčanom, ale Lukáča k vážnejšiemu zákroku neprinútili. Na opačnej strane strieľal ľavačkou Demitra, no Kukučku neprestrelil. Zakrátko domáci odpovedali rýchlym protiútokom, Azango ho potiahol a po prihrávke Soaresa pálil zvnútra vysoko nad bránu.

Štatistika duelu pod hradom Matúša Čáka.
Štatistika duelu pod hradom Matúša Čáka.Flashscore

V sedemdesiatej minúte Lukáč dobre zakročil pri nábehu Emeku, loptu odvrátil na rohový kop, no z neho už inkasoval. Po centri Gajdoša vyskočil najvyššie stopér Pires a prudkou hlavičkou nedal brankárovi ViOnu žiadnu šancu. Ale ako v predchádzajúcich stretnutiach, aj v tom dnešnom nebude František Straka spokojný so záverom, v ktorom defenzíva zaspala center Bednára a na zadnej žrdi zakončoval úplne voľný Čerepkai za chrbát Kukučku.

Vrásky na čelo mu pridal aj striedajúci Lavrinčík, ktorý si postavil loptu na biely bod tesne pred záverečným hvizdom po tom, čo Sloboda sfauloval Hollého. Brankár Lukáč jeho pokus smerujúci do stredu vyrazil pred seba a následnú dorážku namieril domáci futbalista do jeho ľavej spojnice.

Divoký záver pod hradom Matúša Čáka pokračoval. V nadstavenom čase odcentroval sprava Kmeť, loptu hlavou predĺžil za seba Hollý a na zadnej žrdi ju dopravil do siete Emeka. Trenčania išli po druhý raz v zápase do vedenia a tri body si ustrážali, vďaka čomu odskočili svojmu súperovi v tabuľke na päť bodov. 

MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica 1:1 (1:0)

Góly: 43. Peňa - 51. Hurtado

Michalovčania si štvrtou remízou po sebe upevnili priebežne druhú pozíciu za Ružomberkom. Skalica remizovala v treťom zápase po sebe a na predposledné Zlaté Moravce má štvorbodový náskok. Domáci išli do vedenia v 43. minúte, keď sa po individuálnej akcii presadil Brian Peňa. Hostia vyrovnali šesť minút po zmene strán. Po rohovom kope Jána Vlaska najlepšie zorientoval stopér Hurtado.

Remízový súboj pohľadom štatistík.
Remízový súboj pohľadom štatistík.Flashscore

MFK Ružomberok - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:0 (1:0)

Góly: 35. Boďa, 55. Boďa, 60. Šefčík

Ružomberok neprehral už päť kôl a patrí mu siedma pozícia. V liptovskom derby domáci jednoznačne prevýšili Tatran a zaslúžene vyhrali rozdielom triedy. V 21. min. Martin Boďa sám pred brankárom Dominikom Sváčkom ešte neskóroval, ale v 35. min. už zužitkoval prudkú prihrávku Samuela Šefčíka. V 55. min. Boďa po ukážkovej biliardovej akcii zvýšil na 2:0. O päť minút neskôr zavŕšil skóre Šefčík, ktorý sa radoval v treťom dueli zo štvrtého presného zásahu. 

Tabuľka skupiny o záchranu.
Tabuľka skupiny o záchranu.Flashscore