Faktor Straka zafungoval, Trenčín vyhral. Podbrezová s treťou prehrou v rade

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Faktor Straka zafungoval, Trenčín vyhral. Podbrezová s treťou prehrou v rade
Aktualizované
Filip Bainovič (vľavo) zariadil dvomi gólmi Trenčínu prvé tri body od októbra.
Filip Bainovič (vľavo) zariadil dvomi gólmi Trenčínu prvé tri body od októbra.
Profimedia
Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v 3. kole v skupine o udržanie sa vo Fortuna lige s MFK Ružomberok 2:2. V druhom súboji sa z víťazstva radoval po desiatich kolách AS Trenčín, ktorý zdolal Liptovský Mikuláš. Hrací deň uzavrela skupina o titul a súboj medzi Banskou Bystricou s Podbrezovou. Domáci vyhrali 3:1.

MFK Zemplín Michalovce - MFK Ružomberok 2:2 (0:0)

Góly: 60. a 90.+3 Jánošík - 65. a 69. Šefčík

Úvodné dejstvo prinieslo väčšinu hracieho času boj medzi oboma šestnástkami. Keď sa jednému z aktérov podarilo v strede loptu vybojovať, plynula z toho nebezpečná príležitosť. V permanencii bol najmä brankár Száraz. Blysnúť sa musel pri nebezpečnom pokuse Bobčeka. Na opačnej strane pohrozil Adekunle, keď zblízka prestrelil bránu a po ňom zlyhal Qose, ktorý mieril vedľa brány po prihrávke Kanua. 

Štatistický pohľad na remízu.
Flashscore

Michalovce využili ojedinelé zaváhanie Ružomberka po zmene strán. Rozohrávku Frühwalda vrátil hlavou Magda za defenzívu, kde si zbehol Jánošík a zoči-voči brankárovi hostí nezaváhal. Pre futbalistov spod Čebraťa to bol vôbec prvý inkasovaný zásah v nadstavbe. Ale domáci na vedúci gól nezareagovali dobre. Nechali Ružomberčanov vrátiť sa do stretnutia prakticky okamžite. Skvelý center za obranu z kopačky Seleckého si spracoval vo vnútri pokutového územia Madleňák, ktorý prepálil vybiehajúceho Száraza a loptu do prázdnej brány dorazil striedajúci Šefčík. Žolík asistenta Tomka, ktorý zastúpil potrestaného trénera Struhára, bol pri chuti. O pár minút sa postavil k štandardke z pravej strany a ranou k bližšej žrdi prekvapil Száraza. Keď už sa zdalo, že si Liptáci odvezú zo Zemplína tri body, prišla 93. minúta. Defenzíva Ružomberka neodvrátila loptu do bezpečia, sprava odcentroval Slebodník a na zadnej žrdi vyrovnal hlavou na konečných 2:2 druhým gólom v zápase Jánošík.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - AS Trenčín 0:2 (0:0)

Góly: 47. a 64. Bainovič

Trenčania potrebovali tri body, aby sa odpútali z barážovej priečky. Rukavicu im v piatok hodili Zlaté Moravce, ktoré si so Skalicou rozdelili bod. Motivovaní futbalisti spod hradu Matúša Čáka pricestovali do Popradu už pod vedením nového trénera Františka Straku. Od úvodu ukazovali aktivitu a chtíč zápas zvládnuť. Svojho súpera prakticky k ničomu nepúšťali. Individuálne to skúšali vpredu Jendrišek, Bartoš či Gaži, ale bez efektu.

Aj štatistiky dokazujú, že stretnutie bolo v réžii hostí.
Flashscore

Až po zmene strán začali padať góly. Prvý a zároveň víťazný strelil kapitán Bainovič. Zakrátko mal Liptovský Mikuláš príležitosť vyrovnať. Po faule Stojsavljeviča na Lauru si postavil loptu na biely bod Bartoš, no na brankára Kukučku, ktorý sa vrátil medzi tri žrde po zranení, nevyzrel. A tak prišla druhá poistka po hodine hry. Spoza šestnástky pálil pekne a nechytateľne ľavačkou po druhý raz v dueli Bainovič. Srbský legionár je so šiestimi zásahmi najlepším strelcom mužstva. Trenčín vyhral prvýkrát od polovice októbra. Liptáci sú beznádejne poslední.

MFK Dukla Banská Bystrica - FK Železiarne Podbrezová 3:1 (2:1)

Góly: 34. M. Faško, 38. Polievka, 83. Rymarenko - 45.+3 Pavúk

Dukla mala zápas po hernej stránke jasne vo svojej réžii, ale Podbrezová prečkala šance Polievku s Gorositom, mohla vyhrávať. Nádherná strela Špyrku sa od brvna odrazila za čiaru, čo rozhodcovia prehliadli a "Železiarov" obrali o regulárny gól. Banskobystričania tak dvakrát udreli, ťažili hlavne z veľkých chýb v zadných radoch súpera. Najskôr navrátilec Michal Faško nasmeroval loptu do rohu brány a následne zlú prihrávku vystihol Róbert Polievka, aby pätnástym gólom v sezóne zakončil k žrdi.

Štatistika stretnutia.
Flashscore

Pavúk síce v nadstavenom čase ešte znížil, no po zmene strán z toho bolo ešte väčšia dominancia domácich a nebyť Ludhu, v sieti mohlo skončiť viacero lôpt. Kapitán Podbrezovej chytil aj samostatný únik Polievku, pričom loptu dostal tvrdo do hlavy. Konečný výsledok stanovil po rohovom kope Martin Rymarenko. Klub z Horehronia tak ukončil svoju sériu piatich výhier proti Dukle vo všetkých súťažiach a zároveň na tohto súpera v rámci najvyššej súťaže nestačil prvýkrát v histórii.

Neúplná tabuľka.
Flashscore