Volal hráčovi súpera, poškodil dobré meno futbalu. Struhár spoznal trest

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Volal hráčovi súpera, poškodil dobré meno futbalu. Struhár spoznal trest
Struhár bude absentovať na lavičke Ružomberka v prvom stretnutí po reprezentačnej prestávke.
Struhár bude absentovať na lavičke Ružomberka v prvom stretnutí po reprezentačnej prestávke. Profimedia
Futbalový tréner Peter Struhár (39) spoznal svoj trest po tom, čo pred súbojom svojho Ružomberka proti Zlatým Moravciam kontaktoval Timoteja Múdreho (22). Ten je na hosťovaní vo ViOn-e ako kmeňový hráč klubu z Liptova.

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu oznámila verdikt v piatkovej správe. Informáciu prinášame v pôvodnom znení.

"U1021: Peter Struhár (1149354 / MFK Ružomberok / Fortuna liga / T). Berie na vedomie stanoviská menovaného a hráča Timoteja Múdreho a na základe U967, za poškodenie dobrého mena futbalu (porušenie čl. 7/2, 3 Etického kódexu SFZ), podľa čl. 65/1 DP ukladá DS – pozastavenie výkonu akejkoľvek funkcie na jedno súťažné stretnutie, podľa čl. 65/2 DP, od 31.3.2023."

Výsledkom rozhodnutia DK SFZ je, že Struhár nebude môcť koučovať Ružomberok v sobotňajšom stretnutí Fortuna ligy proti Michalovciam

Liptáci odohrali so Zlatomoravčanmi súboj 18. marca, v domácom prostredí triumfovali 2:0. Po záverečnom hvizde nebol tréner hostí Ivan Galád spokojný s tým, čo duelu predchádzalo.

"Ja ti veľmi fandím, ale telefonovať hráčom súpera pred zápasom sa podľa mňa nerobí ani v Anglicku, ani na Slovensku," nechal sa počuť Galád, ktorý skritizoval Struhára.

Reakcia 39-ročného šéfa celku spod Čebraťa na seba nenechala dlho čakať. "Áno, je pravda, že som volal, ale vlastnému hráčovi – Timovi Múdremu. To hovorí za všetko. Na zostavu som sa nepýtal," povedal na svoju obhajobu.

"Nemali by sme to takto riešiť, ale koľkokrát si mu za rok volal? Ja viem, že raz. Deň pred zápasom. Podľa mňa je to neetické, ale bojujeme ďalej. Všetci sme usmiati, je to mladý talentovaný tréner a na to si musí dávať pozor,“ uzavrel Galád, ktorý si podal s náprotivkom ruky, zaželal mu všetko dobré a odišiel z tlačovej konferencie.