Kríza AS Trenčín sa prehlbuje, Ružomberok v nadstavbe stále bez prehry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kríza AS Trenčín sa prehlbuje, Ružomberok v nadstavbe stále bez prehry
Yann Yao sa postaral o víťazný gól. Na snímke z jesenného duelu s Trenčínom v súboji o loptu proti Piresovi.
Yann Yao sa postaral o víťazný gól. Na snímke z jesenného duelu s Trenčínom v súboji o loptu proti Piresovi.Profimedia
Skupina o záchranu Fortuna ligy odohrala v sobotu svoje 2. nadstavbové kolo. Trenčín nezvládol "šesťbodový" zápas v Skalici. ViOn padol pod Čebraťom a Michalovce si delili bod s posledným Liptovským Mikulášom.

MFK Skalica - AS Trenčín 2:0 (2:0)

Góly: 13. Yao, 32. Haša

Domáci išli do vedenia už v 13. minúte gólom Yanna Yaoa a ich náskok zvýšil po polhodine hry Roman Haša. Hostia mohli vyrovnať v 20. minúte, no hlavička Njegoša Kupusoviča išla tesne vedľa. Strelec prvého gólu Yao mal väčšiu šancu hneď po prestávke, hostí podržal brankár Vozinha. Tréner Trenčanov Marián Zimen sa krátko na to pokúsil oživiť hru dvojitým striedaním, no ďalšie zásahy už nepadli. Skalica tak poskočila na deviate miesto pred Zlaté Moravce. Trenčínu patrí priebežne jedenáste miesto, ktoré znamená baráž.

Štatistický pohľad na víťazstvo Skalice.
Štatistický pohľad na víťazstvo Skalice.Flashscore

MFK Zemplín Michalovce - Tatran Liptovský Mikuláš 0:0

K jedinej vážnejšej akcii došlo v 26. minúte, keď rozvlnil sieť hostí Kristi Qose. VAR však odhalil, že albánsky stredopoliar bol v ofsajde. Michalovce zostali na ôsmom mieste za Ružomberkom, no Skalica sa dotiahla na rozdiel dvoch bodov. Liptáci zostávajú na poslednom mieste. Na hranicu pásma zostupu im chýba už trinásť bodov. Liptovský Mikuláš získal prvý bod od novembra a ukončil sériu šiestich ligových prehier za sebou.

Štatistika bezgólového stretnutia na Zemplíne.
Štatistika bezgólového stretnutia na Zemplíne.Flashscore

MFK Ružomberok - FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (0:0)

Góly: 55. Bobček, 68. Gerec

Domáce úsilie o gól bolo odmenené v 55. minúte, keď Bobček pohotovo pravačkou zvnútra šestnástky vymietol ľavý horný roh hosťujúcej brány. Zsigmund potiahol v 68. minúte ružomberskú akciu po ľavom krídle a nabiehajúci Gerec sa presadil prudkou strelou pred bránou po jeho prihrávke. "Ruža" tak vyhrala aj druhé stretnutie v nadstavbovej časti a na šiestom mieste má pred Michalovcami pohodlný deväťbodový náskok. Zlaté Moravce sú desiate, od zostupových pozícií ich delí jeden bod.

Tri body Ružomberka cez štatistiky.
Tri body Ružomberka cez štatistiky.Flashscore