Fortunaligová sobota v znamení víťazstiev Banskej Bystrice, Trenčína a Skalice

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fortunaligová sobota v znamení víťazstiev Banskej Bystrice, Trenčína a Skalice
Bystričania si poradili s Trnavou.
Bystričania si poradili s Trnavou.Profimedia
8. kolo skupiny o titul prinieslo vo Fortuna lige triumf Banskej Bystrice nad Trnavou. V skupine o udržanie sa v najvyššej súťaži remizoval Liptovský Mikuláš so Zlatými Moravcami, tri body majú futbalisti Trenčína a Skalice.

Skupina o titul

FC Spartak Trnava - MFK Dukla Banská Bystrica 0:1 (0:0)

Gól: 60. Rymarenko

"Andeli" si skomplikovali boj o 3. miesto. Zostávajú síce na bronzovej priečke, no dve kolá pred koncom súťaže už majú pred Podbrezovou a Banskou Bystricou len dvojbodový náskok.

O troch bodoch pre Duklu rozhodla situácia zo 60. minúty, keď tečovaný center Záhumenského nedokázal Štetina v súboji s Martinom Rymarenkom odhlavičkovať, lopta padla na päťke pred útočníka "vojakov" a ten ju technicky poslal do trnavskej brány. Trnavčania mali viaceré šance na vyrovnanie, Ristovski však trafil hlavou žrď a neujali sa ani ďalšie pokusy domácich.

Skupina o udržanie sa

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:1 (1:1)

Góly: 45. Václavík - 16. Almeida

Skóre otvoril v 16. minúte brazílsky legionár Stephano Almeida, ktorý poslal hostí do vedenia. Ešte pred prestávkou dokázal odpovedať Rastislav Václavík a ViOn sa tak neodlepil z predposledného miesta, ktoré znamená baráž. Tréner Ivan Galád nevyriešil situáciu ani trojitým striedaním, ku ktorému pristúpil krátko po prestávke.

MFK Ružomberok - MFK Skalica 1:2 (0:1)

Góly: 8. Mášik, 48. Kousal - 46. Šefčík

V 8. minúte zaskočil domácich skalický stredopoliar Martin Mášik, ktorý ďalekonosným pokusom k ľavej žrdi prekonal brankára Tomáša Frühwalda. Domácim vyšiel vstup do druhého polčasu, po pár sekundách po zmene strán Samuel Šefčík strelou spoza šestnástky vyrovnal.

Ružomberská radosť však netrvala dlho, vzápätí na druhej strane sa za obranu Liptákov dostal Jakub Kousal a z tutovky strelil druhý gól Skalice, ktorý sa nakoniec ukázal byť víťazný. Domáci utrpeli druhú prehru za sebou, mali však už pred stretnutím istotu 7. priečky. Skalica sa posunula v tabuľke na 8. miesto.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 0:2 (0:2)

Góly: 30. Bagin, 42. Stojsavljevič

Prvý triumf po troch zápasoch zariadili hosťom Samuel Bagin a Lazar Stojsavljevič, ktorí sa gólovo presadili ešte pred prestávkou. Trenčania sa bodovo vyrovnali práve deviatym Michalovciam, ktoré klesli o jednu priečku za Skalicu.

Tabuľková situácia vo Fortuna lige.
Tabuľková situácia vo Fortuna lige.Flashscore