Haraslín pomohol kapitánovi vrátiť sa na listinu strelcov, Sparta ostane na čele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Haraslín pomohol kapitánovi vrátiť sa na listinu strelcov, Sparta ostane na čele

Ladislav Krejčí strelil oba góly Sparty.
Ladislav Krejčí strelil oba góly Sparty.Profimedia
V jedinom nedeľňajšom zápase 17. kola Fortuna ligy zvíťazila Sparta nad Pardubicami. K výhre prispel asistenciou aj Lukáš Haraslín (27). Napriek snehovej kalamite v celej krajine sa duel odohral na solídne pripravenom ihrisku, za čo mohli oba tímy vďačiť niekoľkodňovej tvrdej práci organizátorov z východočeského klubu.

FK Pardubice - Sparta Praha 1:2

Štvrtkový večer urobil fanúšikom Sparty radosť, keď ich milovaný tím zdolal Betis vďaka ďalšiemu dôležitému gólu Lukáša Haraslína. V súčasne hranom súboji navyše stratili body Rangers, čím sa zvýšili šance mužstva z Letnej na prezimovanie v Európskej lige. Pražský tím však musel rýchlo prepnúť na domácu súťaž, v ktorej hájil prvé miesto. Ďalší test ich schopností pripravili zverenci Radoslava Kováča, ktorý v roku 2016 ukončil hráčsku kariéru práve v červenom drese.

Prvé nebezpečne vyzerajúce zakončenie z absolútne oklieštenej zostavy si v siedmej minúte pripísal David Pavelka, ale vystrelil vedľa. Krátko na to bol blízko k otvoreniu skóre Marek Icha, ale po jeho peknej strele spoza šestnástky zazvonila za Petrom Vindahlom iba žrď. Hostia sa úvodného gólu dočkali v 19. minúte, keď Adam Karabec dlhým centrom z pravej strany našiel Krejčího, ktorý hlavou usmernil loptu do siete.

Vedenie hostí však trvalo krátko. V 26. minúte sa k lopte pred bránou dostal Zlatohlávek, naviedol si ju na ľavačku a výstavnou strelou do horného rohu brány vyrovnal. Odchovanec Sigmy mohol ešte do polčasového hvizdu otočiť skóre v prospech domácich, ale jeho pokus z otočky odvrátil Vindahl.

Po zmene strán Sparta vletela na svojho súpera v snahe získať vedenie späť. V 48. minúte mal obrovskú šancu Martin Vitík, ku ktorému prepadla lopta po rohovom kope, ale z hranice pokutového územia obranu neprepálil. Ďalšiu veľkú príležitosť mal v 57. minúte striedajúci Jan Kuchta, ale proti jeho strele dobre zasiahol Antonín Kinský.

Po hodine hry Tomáš Wiesner z prvej vystrelil tesne vedľa pravej žrde. V závere sa musel líder tabuľky opäť spoliehať na nabiehajúceho Krejčího, ktorému tentoraz loptu pred odkrytú bránu prihral Lukáš Haraslín a kapitán Sparty mal pred sebou ľahkú úlohu.

Slovenský stredopoliar mohol v závere náskok sám poistiť, ale jeho strelu opäť parádne vyrazil Kinský. Hostí to však nemuselo mrzieť, pretože gólu domáceho Williama Mukwelleho v 90. minúte predchádzal tesný ofsajd. Pardubiciam sa v zápase s úradujúcim majstrom nepodarilo prerušiť sériu prehier a padli štvrtýkrát v rade. Víťaz duelu ostane na čele tabuľky aj po 17. kole.

Prvá pätica tabuľky FORTUNA:LIGY.
Prvá pätica tabuľky FORTUNA:LIGY.Flashscore