Liptáci porazili ViOn, Dukla vyhrala nad Trnavou. Infarktový záver v Trenčíne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liptáci porazili ViOn, Dukla vyhrala nad Trnavou. Infarktový záver v Trenčíne

Aktualizované
Trnava na Štiavničkách neuspela.
Trnava na Štiavničkách neuspela.TASR
Futbalisti MFK Tatran Liptovský Mikuláš vyhrali svoj druhý zápas tejto sezóny Fortuna ligy, keď vo 4. kole nadstavbovej časti o záchranu porazili Zlaté Moravce. AS Trenčín remizoval v divokom dueli s Michalovcami 3:3. V skupine o titul uspela doma Banská Bystrica proti Trnave.

Skupina o udržanie sa

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:1 (0:1)

Gól: 37. Steinhübel, ČK: 70. Diviš (L. Mikuláš)

Liptovský Mikuláš sa dostal do vedenia v závere úvodného dejstva. Christián Steinhübel bol na konci rýchleho protiútoku a prekonal Lukáča. Na rozdiel dvoch gólov mohol a mal zvýšiť Voško, avšak osamotený pred prázdnou bránou netrafil priestor troch žrdí. ViOn po zmene strán zvýšil aktivitu.

Na vyloženú šancu čakal do záverečnej dvadsaťminútovky. Tú otvorila červená karta pre Diviša, ktorý faulom zastavil unikajúceho Pinteho rútiaceho sa samého na Sváčka. Následne Ikugar dostal loptu do siete, lenže mával sa ofsajd Pinteho. Čerepkai vzápätí opečiatkoval brvno. Domácim nestačila ani herná prevaha, viac ako dvojnásobný počet striel a vyššie držanie lopty.

Liptáci uspeli iba druhýkrát a prvý raz od 8. októbra, keď triumfovali na ihrisku Michaloviec (2:1). Zároveň to bolo prvé víťazstvo pre trénera Ondreja Desiatnika a naďalej ostávajú na poslednom mieste tabuľky, ale aspoň znížili stratu na jedenásť bodov.

Do konca ročníka ostáva šesť kôl, takže sa hrá o osemnásť bodov. Predposledné sú práve Zlaté Moravce. ViOn nezvíťazil už 11 ligových duelov po sebe.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

MFK Skalica - MFK Ružomberok 1:1 (0:1)

Góly: 70. Vlasko - 39. Šefčík

Rudzan mohol otvoriť stretnutie vlastným gólom, ale po zrazenom centri mieril tesne vedľa. V úvode sa bolo na čo pozerať, pretože Nagy nebezpečne strieľal a nebyť bloku Bobčeka, ťažko povedať, ako by to skončilo. Udrieť mohol Boďa, hlavičkoval do brvna skalickej svätyne.

Do streleckej listiny sa zapísal v 39. minúty Samuel Šefčík. Jeho pokus z diaľky ešte skončil pred Šemrincom a skončil v sieti. Po zmene strán hlavičkoval Vlasko iba k Frühwaldovi a Yao na konci individuálnej akcie mieril vedľa. Ján Vlasko dokázal vyrovnať. Pôvodne centroval, avšak Yao zmiatol gólmana a lopta zapadla k žrdi.

Aktuálna tabuľka v skupine o záchranu.
Aktuálna tabuľka v skupine o záchranu.Flashscore

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 3:3 (1:1)

Góly: 27. Stojsavljevič, 57. Gajdoš, 90+1. Emeka - 6. Jánošík, 51. Peňa, 90+9. Marcin, ČK: 69. Marjanovič (Zemplín)

Soares už v druhej minúte opečiatkoval žrď a tak otvorili skóre Michalovce. Lukáš Jánošík poslal svoj tím do vedenia a na ďalší gól mohol prihrať Kanuovi, avšak toho vychytal Kukučka. Počas 27. minúty Lazar Stojsavljevič zblízka vyrovnal. Príležitosti pokračovali na oboch stranách. 

Na začiatku druhého polčasu vrátil Zemplínčanom vedenie Brian Peňa. Száraz zachránil pri pokuse Gajdoša a Azango mieril vedľa. Trenčín vyrovnal i druhý raz. Dominik Hollý usmernil prihrávku Gajdoša. Spomínaný Azango následne namieril do žrde.

Záver ovplyvnila červená karta hosťujúceho Marjanoviča. Ranko mal síce obrovskú šancu, no Kukuča sa vyznamenal. Nakoniec o troch bodoch pre domácich rozhodol Chinoso Emeka. Loptu mu centrom adresoval Stojsavljevič. Michalovce ešte raz zahrozili, pri obrovskej možnosti najskôr zvonila konštrukcia a následne čaroval Kukučka.

Zemplínčania získali v siedmej minúte nadstavenia penaltu po ruke Šebeňa, ktorý pritom prišiel iba na záverečné desiatky sekúnd. V infarktovom závere ju premenil Matúš Marcin a vyrovnal na konečných 3:3.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Skupina o titul

MFK Dukla Banská Bystrica - FC Spartak Trnava 2:0 (0:0)

Gól: 73. Balič, 90. Depetris

Ristovski v dobrej pozícii strieľal do pripraveného Hrušku, po ktorého ďalšej chybe práve tento útočník neprihrával presne pred bránku Bukatovi. Aktívny Balič posadil center na hlavu Franka. Veľmi dobrá hlavička skončila zákrokom Vantrubu.

Spomínaný chorvátsky záložník v druhom polčase ešte našiel iba trnavského gólmana, no v 71. minúte z otočky otvoril skóre. Spartak mohol okamžite vyrovnať. Procházkom získaný pokutový kop však zahodil Koštrna. Pošmykol sa a prestrelil bránu Hrušku. V závere individuálnu akciu Polievku zakončil aj so šťastím David Depetris, ktorý pridal poistku.

Priebežná tabuľka prvej šestky.
Priebežná tabuľka prvej šestky.Flashscore