Liptovský Mikuláš definitívne vypadol z Fortuna ligy, Dukla vyhrala v Podbrezovej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Liptovský Mikuláš definitívne vypadol z Fortuna ligy, Dukla vyhrala v Podbrezovej
Dukla sa teší z ďalšej výhry.
Dukla sa teší z ďalšej výhry.TASR
Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica otočili skóre v zápase 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy skupiny o titul na pôde Podbrezovej a vyhrali 2:1. Michalovce v skupine o udržanie sa porazili Liptovský Mikuláš, ktorý tak definitívne ukončí sezónu 2022/23 na poslednom mieste a rozlúči sa s Fortuna ligou. Zlaté Moravce sa tešili v Skalici.

Skupina o titul

FK Železiarne Podbrezová - MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (1:0)

Góly: 39. Bartoš - 78., 85. Depetris

V derby diváci dlho nevideli vyložené šance, ale záver prvého dejstva ich prinieslo viacero. Marek Bartoš presnou hlavičkou zúžitkoval center Grešáka a otvoril skóre. Následne Hruška podržal Duklu pri možnostiach Špyrku a hlavne Bakaľu po rohovom kope. Grešák dokonca trafil konštrukciu bránky. Na druhej strane sa to podarilo Willwéberovi.

Banská Bystrica sa v druhom polčase snažila vyrovnať, mala viac z hry. Nakoniec sa aj dočkala. Grešák chybne hlavou nabil Davidovi Depetrisovi, ktorý sa zblízka nepomýlil. A to navyše nebolo všetko, pretože naturalizovaný bývalý slovenský reprezentant pohotovou exportnou ranou otočil skóre. Dukla porazila svojho rivala druhý raz po sebe.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálny pohľad na prvú šestku.
Aktuálny pohľad na prvú šestku.Flashscore

Skupina o udržanie sa

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 1:3 (1:3)

Góly: 40. Steinhübel - 2. Jánošík, 10. Magda, 34. Marcin

Liptáci mali hrôzostrašný štart do stretnutia. Už v druhej minúte Kotula objavil centrom Lukáš Jánošíka, ktorý ideálne nastavil nohu. Ďalší pas, tentoraz z rohu, premenil na svoj prvý gól vo Fortuna lige mladý obranca Daniel Magda. Znížil mohol Bartoš, hlavičkou zblízka nechal vyniknúť Száraza.

V 34. minúty to bolo už o tri góly, nakoľko Matúš Marcin mal pred sebou iba prázdnu bránku. Iskierku nádeje vykresal pre domácich výstavnou strelou do rohu z priameho kopu Christián Steinhübel. Michalovce si poistili ôsmu priečku. Liptovský Mikuláš má na poslednom mieste stratu štrnástich bodov na predposledný ViOn, čo znamená, že už sa nemôže zachrániť a vypadne do 2. ligy.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

MFK Skalica - FC ViOn Zlaté Moravce 0:1 (0:0)

Góly: 83. Ikugar

Domáci Haša mal na hlave prvý gól. Lopta sa zaujímavo odrážala, trafila aj žrď, lenže za čiaru neprešla. Odpovedal Čerepkai, ďalekonosným pokusom minul bránku. Ešte bližšie bol Vlasko, rovnako ako jeho ofenzívny spoluhráč, tak aj on sa chytal za hlavu po nastrelení žrde.

Skalica bola aktívnejšia. Morong mal dve možnosti, Fábryho šancu skvele zlikvidoval Lukáč. Už keď sa zdalo, že súperi si na Záhorí body rozdelia, tak udrel hosťujúci Kenneth Ikugar. Zlatomoravecký gólman potvrdil svoj skvelý výkon aj pri záverečnej šanci Medveda. ViOn vyhral po dvanástich stretnutiach.

Aktuálny pohľad na druhú šestku.
Aktuálny pohľad na druhú šestku.Flashscore