Olomouc zaskočil Slaviu dvomi gólmi z dvoch striel, náskok lídra zo Sparty sa zvýšil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Olomouc zaskočil Slaviu dvomi gólmi z dvoch striel, náskok lídra zo Sparty sa zvýšil
Aktualizované
Olomouc bodoval v pražskom Edene.
Olomouc bodoval v pražskom Edene.Profimedia
Predposledné kolo základnej časti FORTUNA:LIGY pokračovalo nedeľnými zápasmi. O nepríjemné prekvapenie pre ašpiranta na titul zo Slavie sa postaral Olomouc. Duel v Liberci presné zásahy neponúkol a Mladá Boleslav si zaistila miestenku v skupine o titul.

Nedeľný program ponúkol súboj Slavie s Olomoucom, ktorý môže mnoho napovedať o titulovej otázke. Sparta totiž svoju úlohu v sobotu proti Baníku zvládla, čím dostala svojho mestského rivala pod tlak. Zošívaní tak na konkurenta strácali päť bodov a proti Sigme si nemohli dovoliť pokaziť sériu šiestich domácich víťazstiev zo vzájomných zápasov v rade.

Pokračoval aj boj o elitnú šestku - zatiaľ čo Liberec hostil rozbehnutý Hradec Králové, Mladá Boleslav sa chcela po dueli v Pardubiciach priblížiť štvrtej Ostrave na rozdiel jediného bodu. 

Pardubice - Mladá Boleslav 1:2

/A. Kadlec za hostí od 87. min/

Pardubice sa vrátili do CFIG Areny, ich ďalším súperom bola Mladá Boleslav. Východočeský celok tretíkrát za sebou čaká skupina o udržanie sa, zatiaľ čo hostia chcú zotrvať v najlepšej šestke. Domáci opanovali dve zo siedmich vzájomných stretnutí v lige a v troch prípadoch Mladej Boleslavi podľahli, tá neprehrala ani jedno z posledných troch prvoligových vystúpení na pôde Pardubíc.

Túto sériu natiahol celok zo stredného Česka o ďalší triumf. Víťazný zásah padol už v 37. minúte, keď na 2:0 pre hostí zvyšoval Lamin Jawo. Domáci si tak pred posledným vystúpením v dlhodobej časti súťaže náladu nezlepšili, víťazov stretnutia potešil okrem svojho výkonu aj výsledok zápasu šiesteho Liberca.

Liberec - Hradec Králové 0:0

/Ľ. Tupta do 66. min, L. Letenay od 84. min - S. Dancák celý zápas, L. Čmelík do 78. min/

Zlepšenú formu z posledných týždňov chceli potvrdiť Liberec aj Hradec Králové. Oba tímy stále môžu pomýšľať na najlepšiu šestku, hostia mali pred duelom na svojho súpera dvojbodové manko. Slovan prehral jediný z posledných 15 vzájomných ligových stretov a z toho 10-krát Hradec porazil. Východočesi minule na libereckom štadióne zvíťazili, predtým tam však naplno nebodovali od mája 1994.

Tri body tentoraz nezískali, no neučinili tak ani domáci futbalisti. Štadión U Nisy si pozrel bezgólové meranie síl, ktoré najviac hralo do kariet vyššie spomínanej Mladej Boleslavi. Tá má na piatej priečke už štvorbodový náskok a zahrá si v skupine o titul.

Slavia Praha - Olomouc 2:2

/I. Schranz od 56. min - J. Chvátal celý zápas, D. Ventúra od 69. min/

Odlišné rozpoloženie panovalo po minulom kole v táboroch Slavie a Olomouca. Zverenci trénera Trpišovského aj druhýkrát v ročníku podľahli Plzni a znovu sa prepadli na druhé miesto, naopak Sigma po troch kolách bodovala a víťazstvom si udržala nádej na najlepšiu šestku. Zošívaní prehrali iba jeden z ostatných 15 vzájomných ligových zápasov a z toho 11-krát oponenta porazili. Sigma na ihrisku Slavie od októbra 2015 nebodovala a tri zo šiestich porážok si tam zapísala bez streleného gólu.

Po prvom polčase bez presných zásahov to následne pre Olomouc začínalo vyzerať veľmi sľubne - v 66. minúte hostia viedli 2:0. Slavia sa ale nezlomila a v poslednej štvrťhodine vyrovnala. Pre mužstvo z hlavného mesta je to však strata ďalších cenných bodov v súboji o titul. Po prehre v Plzni nasledovala domáca remíza a na Spartu stráca už štyri body.

Slavii strelecká prevaha nepomohla k trom bodom.
Slavii strelecká prevaha nepomohla k trom bodom.Flashscore

Slovácko - Plzeň 1:1 

/P. Blahút odohral celý zápas, M. Novák na lavičke náhradníkov - brankár M. Tvrdoň a E. Jirka na lavičke náhradníkov/

Tréner hostí Miroslav Koubek poslal po vyčerpávajúcom predĺžení proti Fiorentine na ihrisko prakticky kompletne obmenenú jedenástku, čo sa na výkone Západočechov zjavne prejavilo. Idjessi Metsoko poslal v závere prvého polčasu tretí tím tabuľky do vedenia, no po zmene strán sa hostia nechali zatlačiť, čo viedlo k vyrovnávajúcej penalte Vlastimila Daníčka.