Slováci odlepili Karvinú z dna tabuľky, Tupta pomohol k bodu. FORTUNA:LIGU čaká nadstavba

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci odlepili Karvinú z dna tabuľky, Tupta pomohol k bodu. FORTUNA:LIGU čaká nadstavba

Tupta sa strelecky presadil po dvoch kolách, pridal k tomu aj asistenciu.
Tupta sa strelecky presadil po dvoch kolách, pridal k tomu aj asistenciu. Profimedia
V českej FORTUNA:LIGE bolo v nedeľu na pláne posledné 30. kolo základnej časti. Na čele tabuľky sa nič nezmenilo, avšak situácia v boji o záchranu sa opäť o čosi vyhrotila. Zo Slovákov sa strelecky presadili Martin Regáli (30) a Ľubomír Tupta (26).

Olomouc - Sparta Praha 1:4

/J. Chvátal hral celý duel, D. Ventúra hral od 69. minúty, T. Digaňa bol na lavičke - L. Haraslín hral do 82. minúty, J. Surovčík bol na lavičke/

Sparta potvrdila úlohu favorita, keď už v 33. minúte viedla 2:0 po dvoch zásahoch kapitána Ladislava Krejčího, ktorý si neskôr pripísal aj asistenciu. Favorit nemal najmenší problém s ustrážením vedenia, práve naopak, ešte ho navýšil. Pražania vyhrali základnú časť so 76 bodmi o štyri body pred mestskými susedmi zo Slavie.

Hradec Králové - Slavia Praha 1:2

/S. Dancák hral do 79. minúty, L. Čmelík hral do 57. minúty - I. Schranz hral do 71. minúty, M. Tomič hral od 87. minúty/

Aj druhé pražské "S" rozhodlo o triumfe v prvom polčase, keď sa v priebehu troch minút presadili Lukáš Provod a Ondřej Zmrzlý. V závere ešte vykresal iskierku nádeje Hradcu Karel Spáčil, ale na zisk bodov to nestačilo.

Situácia na čele tabuľky po základnej časti.
Situácia na čele tabuľky po základnej časti.Flashscore

Bohemians - Pardubice 2:1

/E. Prekop hral do 68. minúty - V. Budinský bol na lavičke/

Pražský Bohemians si pred nadstavbou o udržanie sa v lige pripísal víťazstvo, vďaka ktorému sa mu bude ľahšie dýchať. Bol pri tom aj Erik Prekop, ktorý sa tentoraz strelecky nepresadil. Pardubice ukončili základnú časť sériou štyroch meraní síl bez výhry.

České Budějovice - Slovácko 2:2

/D. Šípoš odchytal celý duel, M. Králik odohral celý duel - P. Blahút odohral celý duel/

Dávid Šípoš si proti Slovácku pripísal päť zákrokov, avšak na plný bodový zisk to nestačilo, keďže za jeho chrbát aj tak prenikli dve strely. Hostia ťahajú šnúru siedmich zápasov bez výhry, zatiaľ čo Budějovice bodovali v každom z ostatných štyroch kôl. Napriek tomu budú bojovať o záchranu z posledného miesta.

Jablonec - Mladá Boleslav 1:1

/D. Hollý hral celý duel - A. Kadlec hral od 62. minúty/

Body sa delili v Jablonci, ktorý síce nevyhral šesť súbojov v lige po sebe, ale aspoň druhý raz v rade bodoval. Domáci však neboli ďaleko od triumfu, ich nádeje zrušil v nadstavenom čase Yusuf

Ostrava - Liberec 2:2

/F. Blažek hral celý duel, M. Rusnák hral od 68. minúty - Ľ. Tupta hral do 87. minúty, dal gól a asistoval, L. Letenay hral od 87. minúty/

Ľubomír Tupta sa gólom a asistenciou podieľal o zmazanie manka Ostravy. Liberec obrat síce nedokončil, ale slovenských fanúšikov poteší aspoň striedanie krajana za krajana. Tuptu nahradil na záverečné okamihy Lukáš Letenay, pre ktorého to bolo len druhé vystúpenie v najvyššej českej súťaži po zimnom prestupe z Púchova.

Plzeň - Teplice 3:0

/E. Jirka hral od 73. minúty, M. Tvrdoň bol na lavičke - R. Ludha odchytal celý zápas, R. Čerepkai hral do 58. minúty/

Plzeň zostáva izolovaná na tretej priečke so 62 bodmi, keď na druhú Slaviu stráca 10 bodov a na štvrtú Ostravu ich má k dobru 17. Viktorka udrela trikrát po zmene strán, dvakrát sa trafil Tomáš Chorý. Richard Ludha inkasoval tri razy zo štyroch striel, zatiaľ čo Erik Jirka odohral prvé minúty po zranení - naposledy sa v zostave objavil ešte 13. februára.

Zlín - Karviná 0:1

/M. Rakovan bol na lavičke - D. Holec odchytal celý zápas, M. Regáli hral do 70. minúty a dal gól, R. Mikuš hral celý duel a pripísal si asistenciu/

Slovenská spolupráca zabezpečila hosťom z Karvinej šiesty triumf sezóny. Martin Regáli skóroval v 12. minúte po pase Rajmunda Mikuša a hostia aj vďaka gólmanovi Dominikovi Holecovi (hráč zápasu podľa Flashscore) získali tri body z pôdy Zlína. Domáci vystrelili medzi tri žrde hneď v šiestich prípadoch. Boj o udržanie sa v najvyššej súťaži sa pred nadstavbou opäť raz zamotal.

Posledné tri tímy delí iba jediný bod.
Posledné tri tímy delí iba jediný bod.Flashscore