Slovan s Bystricou nezaváhal. Vyhral rozdielom triedy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan s Bystricou nezaváhal. Vyhral rozdielom triedy

Jaba Kankava mieril presne hlavou.
Jaba Kankava mieril presne hlavou.TASR
Piate nadstavbové kolo skupiny o titul uzavreli v nedeľu na Tehelnom poli bratislavský Slovan s hosťami z Banskej Bystrice. Hostia v prvom dejstve odolávali, ale postupom času na domácu kvalitu nestačili. Belasí vyhrali rozdielom triedy a opäť sa priblížili Dunajskej Strede na tri body.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Dukla Banská Bystrica 4:0 (1:0)

Góly: 35. Kankava, 56. Čavrič, 59. Weiss, 73. Čakvetadze

Od úvodu bol aktívnejší Slovan. Obliehal pokutové územie, ale výraznejšiu šancu si nevypracoval. Až v dvanástej minúte to zľava skúšal obstrelom kapitán Weiss, no mieril vedľa ľavej žrde brankára Hrušku. Hostia po zisku lopty kombinovali a sebavedomo sa púšťali do ofenzívnych akcií.

Spolupráca Polievka – Záhumenský zafungovala v šestnástej minúte. Po rýchlej narážačke sfauloval De Marco druhého menovaného a arbiter Glova si celú situáciu skontroloval cez systém VAR, ktorý mu potvrdil pokutový kop. Obhajca majstrovskej trofeje čelil vôbec prvému v aktuálnom ročníku. Loptu na biely bod si postavil Faško, no Trnovský vystihol smer a skvelým zákrokom držal svojich spoluhráčov v zápase.

Belasí odpovedali v 23. minúte. Po prihrávke Kucku sa za zoči-voči Hruškovi ocitol v sľubnej príležitosti Čavrič, ale loptu bral spoza seba, mieril tak mimo priestor troch žrdí. O dve minúty neskôr centroval sprava Zmrhal, v strede pokutového územia našiel ideálne nabehnutého Čakvetadzeho, ktorý z prvej pálil vedľa. Na opačnej strane zakončoval zvnútra Polievka. Jeho pokus z pravačky nasmeroval taktiež mimo.

Štatistika duelu
Štatistika dueluOpta by Stats Perform

Krátko po polhodine Slovan zužitkoval aktivitu, keď využil štandardnú situáciu. Lovat potvrdil, že je právom najlepší asistent Fortuna ligy (7). Posadil ideálny center na hlavu Kankavu, ktorý nedal Hruškovi žiadnu šancu. V 38. minúte ponúkol Balič možnosť Polievkovi, individuálne prenikol do šestnástky, ale obstrelom na Trnovského nevyzrel.

Po zmene strán pokračovali v aktivite belasí a v 57. minúte zobral zodpovednosť na seba Čavrič, ktorý v závere prvého dejstva odplácal skopnutím Uhrinčaťa, za čo videl žltú kartu. Tentoraz sa predviedol v oveľa svetlejšom momente, z hranice pokutového územia prekonal Hrušku. O dve minúty neskôr Slovan potvrdil efektivitu. K priamemu kopu sa postavil Vladimír Weiss a nádherným kopom z dvadsiatich metrov k pravej žrdi zvýšil na rozdiel troch gólov.

Potešil sa svojho otca trénera, ktorý zostal, pre chorobu, doma. V 62. minúte zakončoval roh nakrátko spoza šestnástky Lovat. Jeho gólovú ranu vytiahol skvelým zákrokom Hruška na ďalší roh. V 72. minúte bol ale prikrátky na strelu z podobnej pozície z kopačky Čakvetadzeho. Zapadla presne k ľavej žrdi. Legionár z Gruzínska sa radoval z premiérového zásahu v belasom drese. 

Tabuľka skupiny o titul
Tabuľka skupiny o titulFlashscore