Slovan spečatil piaty titul v rade. Trnava vybavila baráž, Skalica sa zachránila

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan spečatil piaty titul v rade. Trnava vybavila baráž, Skalica sa zachránila

Belasí uspeli v Banskej Bystrici a spečatili svoj majstrovský triumf.
Belasí uspeli v Banskej Bystrici a spečatili svoj majstrovský triumf.TASR
ŠK Slovan Bratislava získal rekordný trinásty titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Piatu majstrovskú trofej vo Fortuna lige za sebou si zaistil v sobotu víťazstvom 2:1 na ihrisku MFK Dukla Banská Bystrica v predposlednom 9. kole nadstavbovej skupiny o titul.

MFK Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:1)

Góly: 89. Depetris – 12. a 61. Čavrič (druhý z 11m)

Slovan začal pod Urpínom napĺňať papierové predpoklady už v dvanástej minúte, keď Lovat stihol loptu na ľavej strane ešte pred bránkovou čiarou, poslal ju pred bránu a z hranice malého vápna pohotovo zakončil Čavrič. Po pol hodine sa zranil brankár Slovana Trnovský a nahradiť ho musel Chovan. Domáci do polčasu územnú prevahu nepretavili do čistej šance a po zmene strán inkasovali aj druhýkrát, keď unikajúceho Abubakariho fauloval brankár Hruška. Penaltu premenil Čavrič. V závere duelu znížil hlavou striedajúci Depetris, ale aj tak mohli na Štiavničkách i za asistencie polície prepuknúť majstrovské oslavy Slovana.

Štatistický pohľad na stretnutie
Štatistický pohľad na stretnutieFlashscore

Pred druhou Dunajskou Stredou majú "belasí" päťbodový náskok. V novej sezóne budú opäť reprezentovať slovenský futbal v Lige majstrov. Začnú v 1. predkole (prvé zápasy 11./12. júla, odvety 18./19. júla). Meno súpera spoznajú na žrebe, ktorý je na programe 20. júna v Nyone.

MŠK Žilina - DAC Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Gól: 66. Krstovič

Žilina bola v prvom polčase favoritovi vyrovnaným súperom. V druhom sa prejavila strelecká kvalita Krstoviča, ktorý v 66. minúte sedemnástym gólom v sezóne rozhodol o víťazstve Dunajskej Stredy. Trénerovi Adriánovi Guľovi však pribudli ďalšie starosti so zraneniami, z už tak oklieštenej zostavy dnes počas zápasu vypadli zranení Káčer a Brunetti. Domáci síce prehrali, ale zároveň sa môžu tešiť na baráž o Európsku konferenčnú ligu.

Štatistický pohľad
Štatistický pohľadFlashscore

FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava 0:3 (0:1)

Góly: 21. Twardzik (z 11 m), 65. a 76. Taiwo

Hostia potvrdili konečné tretie miesto v tabuľke, o ktoré už nemôžu prísť. Domácim patrí štvrtá priečka, pretože majú lepšie skóre ako piata Banská Bystrica. Spartak sa dostal do vedenia v 21. minúte duelu. Prenikajúceho Abdulrahmana Taiwa fauloval brankár Richard Ludha a rozhodca Marián Ruc nariadil penaltu. Obranca Filip Twardzik ju premenil a zaznamenal svoj druhý gól v sezóne. V druhom polčase Taiwo dvoma gólmi potvrdil presvedčivé víťazstvo Trnavy.

Štatistický pohľad
Štatistický pohľadFlashscore

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)

Góly: 63. Madleňák, 69. Šefčík

Od začiatku sa domácu i snažili o ofenzívnu aktivitu. Tá bola korunovaná v 63. minúte, keď po prihrávke Samuela Šefčíka doklepol loptu do prázdnej Matej Madleňák. O šesť minút na to Šefčík, ktorý hral s veľkým apetítom, svojou ľavačkou vyslal utešený projektil a ten skončil v pravom vinkli michalovskej brány. Zemplínčanov čaká v poslednom kole tvrdý boj o to, aby sa vyhli barážovej priečke. V priamom súboji si o to zahrajú doma so Zlatými Moravcami. 

Štatistický pohľad
Štatistický pohľadFlashscore

MFK Skalica – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:0 (1:0)

Góly: 40. a 57. Morong, 66. Fábry, 80. Švec

Skóre duelu otvoril útočník Adam Morong v 40. minúte, keď hlavičkou prekonal brankára Dominika Sváčka. V druhom polčase strelil svoj druhý gól v zápase a zvýšil už na 2:0. V 77. minúte sa domáci presadili aj tretíkrát. Hosťujúci Richard Bartoš stratil loptu a Andrej Fábry využil jeho chybu. V závere ešte Jakub Švec aj vďaka teču protihráča upravil konečný rezultát. Domáci vďaka plnému bodovému zisku definitívne odvrátili hrozbu účasti v baráži a poskočili na ôsmu priečku. Hostia šancu na udržanie už nemajú, obsadia posledné 12. miesto a po sezóne zostúpia do II. ligy. 

Tabuľka skupiny o titul
Tabuľka skupiny o titulFlashscore
Tabuľka skupiny o záchranu
Tabuľka skupiny o záchranuFlashscore