Som nahnevaný a sklamaný, hovorí tréner Skuhravý po prehre Podbrezovej s Trnavou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Som nahnevaný a sklamaný, hovorí tréner Skuhravý po prehre Podbrezovej s Trnavou

Skuhravý sa na tlačovej konferencii vyjadril k výkonu, ktorý ho vôbec netešil.
Skuhravý sa na tlačovej konferencii vyjadril k výkonu, ktorý ho vôbec netešil.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Podbrezová mala v sobotu šancu dostať sa na tretie miesto Fortuna ligy, ale po prehre s Trnavou je jasné, že na ňom skončí Spartak. Nováčika tak čaká boj v play-off o predkolo Konferenčnej ligy, kde sa predstavia aj Banská Bystrica, Žilina a Ružomberok.

Tréner Roman Skuhravý sa prvýkrát, odkedy prišiel na lavičku tímu z Horehronia, na tlačovej konferencii pred médiami kriticky vyjadril k svojim zverencom, ktorí v dôležitom stretnutí nepodali dobrý výkon a prehrali hladko 0:3. Navyše pred brankárom Vantrubom nevytvorili okrem Blahútovej strely tečovanej Taiwom do brvna vôbec nič.

"Zaslúžene sme prehrali. Je jednoduché hrať s Podbrezovou, ak Podbrezová hrá takto. Prehrali sme hernými schopnosťami ako prístup, agresivita či futbalová kvalita, ktoré sú v dnešnom futbale zákonité. Už po prvej šanci súpera som videl, že to nebude jednoduché. Bartoš tam ešte vyriešil podčíslenie, ale odvtedy bola Trnava jasne lepšia," hodnotil český kouč.

Štatistický pohľad na zápas Podbrezovej proti Trnave.
Štatistický pohľad na zápas Podbrezovej proti Trnave.Flashscore

Niektoré veci sa podľa neho opakujú už dlhšie: "Som nahnevaný na hráčov. Takto verejne som to ešte v Podrezovej nepovedal. Mrzí ma, že sme zápas odovzdali  alibistickým spôsobom. Najviac ma straší to, že sme cez týždeň vyzerali možno najlepšie ako som tu. Obrovská kvalita v tréningoch. Je to pre mňa určite skúsenosť. Neboli tam indície, že niečo také sa môže stať. Keby áno, vieme s tým pracovať," vyjadril sa Skuhravý.

Prehľad zápasu Podbrezovej proti Trnave

"Nechcem znižovať výkon Trnavy, ale som sklamaný a smutný. Súper hral agresívne a skúsene. Neporadili sme si s Taiwom. Nemohli sme sa oprieť o nič, organizáciu hry, defenzívu a o ofenzíve sa ani nemusíme baviť, pretože tá neexistovala. Musím si to vyhodnotiť, pretože sa to nestalo prvýkrát v sezóne," tvrdí.

Skuhravý sa musí zamyslieť aj nad tým, či je tento mladý tím pripravený zvládať najdôležitejšie stretnutia: "Môže byť, že je to ešte nad naše sily a mužstvo nedokáže udržať výkonnosť. Posledné dva zápasy mali vynikajúce parametre. Chceli sme získať informácie, či sme v tom schopní pokračovať, ale tie informácie ma nepotešili," prezradil.

Posledné zápasy Podbrezovej.
Posledné zápasy Podbrezovej.Flashscore

Aj keď je boj o pohárovú Európu vďaka play-off stále otvorený, na tlačovke to nebola téma, ktorú by chcel Skuhravý v danom momente riešiť: "Všetci hovoria o Európe a play-off. Mňa zaujíma, čo sa deje na ihrisku a ako sa mužstvo prezentuje. Keby hráči chceli hrať Európu a mali na to, tak sa o to môžu pobiť. Preto som kritický, pretože v Česku a na Slovensku je to všade rovnaké," pokračoval.

"Tréner, taktika, pripraviť tím a čo hráči?! Chcem, aby predviedli, čo vedia. Nemrzí ma prehra, ale výkon. Takisto ako sme sa prezentovali. Preto to hovorím otvorene, pretože s hráčmi máme plány a ciele. Chcem, aby prebrali zodpovednosť," dodal Skuhravý.

Skuhravý s asistentom Štefanom Markulíkom.
Skuhravý s asistentom Štefanom Markulíkom.Milan Štefánik/jimifoto.sk