Straka oficiálne trénerom Trenčína: Prioritou záchrana a urobiť z kabíny jeden tím

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Straka oficiálne trénerom Trenčína: Prioritou záchrana a urobiť z kabíny jeden tím
František Straka na prvej tlačovej konferencii pred novinármi.
František Straka na prvej tlačovej konferencii pred novinármi.TASR
Tretia trénerská zmena pod hradom Matúša Čáka v aktuálnom ročníku prišla po tom, čo mužstvo pod vedením trénera Mariána Zimena (42) nevyhralo v desiatich ligových kolách v rade. Vedenie zareagovalo a dohodlo sa so skúseným českým kormidelníkom Františkom Strakom (64).

Známy búrlivák sa s AS Trenčín dohodol na dvojmesačnej zmluve, teda do konca aktuálnej sezóny. "V prípade, že bude moje pôsobenie úspešné a splním to, prečo som prišiel, môžeme rokovať ďalej. Nechcem nič predbiehať. Chcem si najmä splniť svoju úlohu," zdôraznil jasne František Straka a pokračoval. 

"Najskôr potrebujem mužstvo spoznať. Urobiť z kabíny jeden tím, ktorý bude ťahať za rovnaký povraz. Počul som z viacerých strán, že je tu jediný problém - dať dokopy kabínu. Vždy sa mi to nejakým spôsobom podarilo. Urobím maximum, aby sme boli úspešní."

Úloha má jasne dané parametre. Trenčania čakajú na víťazstvo vo Fortuna lige od polovice októbra, keď zdolali na svojom umelom trávniku futbalistov Skalice. Práve s nimi nezvládli pred reprezentančnou prestávkou "šesťbodový" duel a v skupine o udržanie sa im patrí jedenásta - barážová priečka. Posledný Liptovský Mikuláš má manko dvanástich bodov. Desiaty ViOn má o bod viac (23). 

"V kádri prevažujú cudzinci. Situácia je taká, aká je. Tím, ktorý som predtým poznal, bol veľmi kvalitný, skúsený. Dnes mu skúsenosti chýbajú. Mužstvo je mladé, ale s množstvom šikovných hráčov. O budúcnosť je tu postarané. Ide o to, aby sme ligu zachránili. Nič nie je aktuálne dôležitejšie. Viem, do čoho idem. Videl som niektoré zápasy. Vo viacerých prišiel klub o body v nadstavenom čase a inkasoval góly, aké by dostávať nemal. Každopádne, je tu potenciál, na ktorom sa dá stavať," prezradil novinárom futbalový expert športovej televízie na nemeckú Bundesligu.

Ostatné výsledky Trenčína.
Ostatné výsledky Trenčína.Flashscore

Šesťdesiatštyriročný lodivod mal prestávku od profesionálneho futbalu rok a pol. Naposledy viedol druholigový Třinec. Slovenskú ligu pozná. Vracia sa do nej po viac ako ôsmich rokoch. Už skôr pôsobil v Ružomberku a tiež bratislavskom Slovane, s ktorým si zahral Európsku ligu.

"Na Slovensko sa vraciam rád. Na ligu mám pozitívne spomienky, či už ide o Ružomberok, či Slovan. Všetko sa zbehlo veľmi rýchlo. Misia je nastavená tak, aby bola úspešná. Verím, že sa nám to spoločne podarí. Keď sme tu hrali so Slovanom, Trenčín patril k baštám slovenského futbalu. Aktuálna situácia je pre všetkých nepríjemná. Chcem sa postarať o to, aby sa z týchto negatívnych vôd dostal čo najskôr," uzavrel na prvej tlačovej konferencii bývalý tréner Karvinej, Slavie, ale i Sparty.

Premiéra ho cez víkend čaká v Poprade s posledným Liptovským Mikulášom. V týždni sa následne predstaví v odvete semifinále Slovnaft Cupu v malom Ríme, kde proti Trnave bude Trenčín doháňať jednogólové manko.