Teplice v úvode baráže o EKL nestačili na Hradec, Prekop rozhodol o výhre Bohemiansu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Teplice v úvode baráže o EKL nestačili na Hradec, Prekop rozhodol o výhre Bohemiansu

Aktualizované
Teplice doma mali všetko vo svojich rukách, ale prehrali.
Teplice doma mali všetko vo svojich rukách, ale prehrali.Profimedia
V nedeľnom úvodnom zápase baráže najvyššej českej futbalovej súťaže o postup do predkola Konferenčnej ligy prehrali Teplice na domácej pôde proti Hradcu Králové. Bohemians zdolal posledný Zlín, o oba jeho góly sa postaral Erik Prekop (26).

Baráž o Konferenčnú ligu

Teplice - Hradec Králové 0:1

Teplice chceli využiť výhodu domáceho prostredia, ale aj keď slovenský futbalista Roman Čerepkai dostal loptu do siete, tak prvý gól v najvyššej českej súťaži nedal, nakoľko ho VAR pre ofsajd neuznal. Domáci mali viac z hry a aj štatistiky hrali v ich prospech. Navyše sa k tomu pridalo vylúčenie Harazima zo 74. minúty.

Napriek tomu víťazstvo putovalo na stranu hostí, keďže v závere o ňom rozhodol Matej Koubek. Za Teplice chytal celý zápas Richard Ludha, kompletnú porciu minút na ihrisku strávil aj Čerepkai, na strane hostí rovnako dlho hral Samuel Dancák. Na záver prišiel do hry jeho spoluhráč Čmelík. Odveta sa uskutoční v sobotu 25. mája o 18:00.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Skupina o udržanie sa

České Budejovice - Jablonec 2:2

Pardubice - Karviná 4:0

Pod výhru Pardubíc sa hetrikom podpísal Ladislav Krobot, ktorý počet gólov navýšil na sedem. Na domácej strane bol slovenský brankár Rakovan iba na lavičke náhradníkov. Za Karvinú odohrali zhodne 71 minút Mikuš a Regáli, zatiaľ čo Krčík nastúpil na prvý polčas.

Zlín - Bohemians 1:2

Zlín po prehre ostáva na poslednom mieste tabuľky a ak v záverečnom kole proti Jabloncu nevyhrá, tak vypadne. Hrdinom hostí sa stal slovenský útočník Erik Prekop, ktorý strelil oba góly a jeden mu ešte neuznal VAR. V tejto sezóne má na konte osem gólov a dve asistencie. Bohemians je na pokojnom jedenástom mieste.