Žilina zvládla finále baráže a predstaví sa v predkole Európskej konferenčnej ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žilina zvládla finále baráže a predstaví sa v predkole Európskej konferenčnej ligy
Žilina zvládla finále baráže a predstaví sa v predkole Európskej konferenčnej ligy
Žilina zvládla finále baráže a predstaví sa v predkole Európskej konferenčnej ligyTASR - Daniel Stehlík
O poslednú miestenku v tretej najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe si to rozdala šiesta Žilina proti siedmemu Ružomberku. V zaujímavom stretnutí zlomili domáci svojho súpera po zmene strán dvomi rýchlymi gólmi. Vďaka výhre 3:1 si v lete zahrajú predkolo Európskej konferenčnej ligy.

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 3:1 (1:0)

Góly: 39. Galčík, 63. Kaprálik, 70. Ďuriš - 53. Madleňák

Aktívnejšie vstúpili do stretnutia Ružomberčania, ktorí v polovici piatej minúty ohrozili spoza šestnástky Belka ako prví. Napriahol Domonkoš po odvrátení Minárikom. Hosťujúci hráč pálil po zemi do priestoru, kde bol domáci brankár pripravený. Postupom času ale aktivita z Ružomberka opadla a iniciatívu prebrali Žilinčania. V 28. minúte to skúšal, podobne z diaľky, Rusnák. Mieril nad.

Hralo sa v dobrom tempe, ale bez výraznejších šancí na jednej či druhej strane. Lepším dojmom pôsobila Žilina. Obaja ale, akoby sa v ofenzíve oťukávali. Prím hrali organizované defenzívy. Až do 39. minúty, keď si loptu sprava pred šestnástkou zobral Galčík a z priameho kopu pálil presne k pravej žrdi. Krajčírika pomýlilo niekoľko hráčov svojim nábehom. Domáci vyhrávali.

Štatistika úspešného ťaženia Žiliny
Štatistika úspešného ťaženia ŽilinyFlashscore

Obraz hry sa nezmenil ani po zmene strán. Žlto-zelení, keď sa dostali k lopte, sa na svojej umelej tráve pokúšali o rýchle prechody do útoku. Jeden taký im vyšiel v 51. minúte. S loptou prenikol zľava do boxu Ďuriš, ktorý sa uvoľnil pri Malom a zblízka nechal vyniknúť Krajčírika. Lenže prakticky okamžite prišla odpoveď na opačnej strane.

Po sérii chýb vo vlastnom pokutovom území si vypracoval priestor Gerec ku strele. Belko vyrážal pred seba, kde ju dorážal Domonkoš, aj na tú strážca žilinskej svätyne vyzrel, no na hlavičkové zakončenie Madleňáka už nestačil. Ružomberčania vyrovnali a začínalo sa od 53. minúty odznova. Domáci sa nevzdali. Tréner Hynek poslal na ihrisko Adda, ktorý v 62. minúte z uhla vypálil, Krajčirík vyrazil pred seba, kde bol osamotený Kaprálik a bez problémov poslal Žilinu po druhý raz do vedenia.

Bol to dôležitý impulz pre zverencov trénera Hyneka, pretože otočili momentum na svoju stranu a vyvíjali čoraz vyšší tlak na svojho súpera. V sedemdesiatej minúte sa gólová situácia prakticky zopakovala. Pred šestnástkou sa k lopte dostal Bari, zblízka vystrelil, Krajčírik zareagoval, znova vyrazil pred seba, kde tentoraz dorážal Ďuriš.

V závere si to futbalisti Žiliny ukopali do zdárneho konca. Rovnako ako DAC, začnú v 1. predkole. Trnava ako víťaz Slovnaft Cupu v druhom. Majster ŠK Slovan Bratislava sa predstaví v 1. predkole Ligy majstrov. Mená súperov sa všetky štyri slovenské kluby dozvedia 20., resp. 21. júna na žrebovaní prvého a druhého predkola v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.