Čavrič reagoval na nomináciu gólom i výhrou, ale k reprezentácii sa nakoniec nepripojí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Čavrič reagoval na nomináciu gólom i výhrou, ale k reprezentácii sa nakoniec nepripojí
Aktualizované
Čavrič má v štyroch ligových stretoch za Kašimu na konte dva góly.
Čavrič má v štyroch ligových stretoch za Kašimu na konte dva góly.Profimedia
Slovenský futbalový reprezentant Aleksandar Čavrič (29) prispel v nedeľu v japonskej lige gólom k víťazstvu Kašimy Antlers nad Kawasaki Frontale 2:1. Srbský útočník v 48. minúte otvoril skóre, odohral 89 minút. Kašima je v neúplnej tabuľke so siedmimi bodmi na štvrtom mieste. V nedeľu večer prekvapilo oficiálne stanovisko SFZ, ktoré informovalo o tom, že Čavrič nakoniec reprezentovať nepríde.

Kašima Antlers - Kawasaki Frontale 2:1

Kašima prehrávala od 36. minúty po zásahu Marcina. Krátko po zmene strán, v priebehu piatich minút, domáci otočili nepriaznivý vývoj. Práve bývalý futbalista bratislavského Slovana vyrovnal v 48. minúte, keď nakopnutú loptu defenzíva podcenila, Čavrič nabral rýchlosť a po sóle zblízka prepálil brankára hostí. O päť minút rozhodol Suzuki. Srb so slovenským občianstvom sa zapojil do gólovej akcie.

Čavrič po príchode do Japonska nastúpil do všetkých štyroch doterajších ligových kôl. Na konte má dva presné zásahy a asistenciu s bilanciou dve víťazstvá, jedna remíza a prehra. So spoluhráčmi stráca na lídra Machidu tri body. 

Malo to byť ideálne naladenie sa na reprezentačný debut, ale v priebehu nedele prišiel Slovenský futbalový zväz s informáciou, že sa samotný futbalista rozhodol nepricestovať a nepripojiť sa k slovenskej reprezentácii. 

"Futbalový zväz urobil maximum pre to, aby Aleksandar Čavrič na marcový zraz prišiel a mohol reprezentovať Slovensko už v zápasoch proti Rakúsku a Nórsku. On sám deklaroval, že má záujem reprezentovať Slovensko i slovenský futbal a slovenský národný tím. V tejto chvíli je situácia taká, že nepríde. Je to jeho vlastné rozhodnutie a my ho musíme akceptovať," prezradila hovorkyňa zväzu Monika Jurigová médiám. 

K celej situácii sa vyjadril aj samotný futbalista, ktorý prostredníctvom RTVS odkázal, že sa na jeho vzťahu k Slovensku nič nemení:

"V klube mi povedali, že sú si vedomí pravidiel, a že mi nikto nezakazuje odísť na zraz národného tímu, ale nech si sám zvážim, či už som natoľko etablovaný v tíme, aby som teraz vypadol z tréningového procesu, lebo podľa nich som sa ešte neaklimatizoval.

V Kašime som mesiac a pol a súhlasím s tým, že nie som adaptovaný. Cítil som, že nie je ten správny moment odísť, prerušiť proces aklimatizácie a zároveň si zvykať na nové veci v národnom tíme. Potrebujem sa v prvom rade úplne etablovať v klube, kde som krátko a je tu pre mňa stále veľa nového. Preto som učinil veľmi náročné rozhodnutie, že v marci neprídem na zraz národného tímu.

Celá táto situácia nič nemení na tom, že môj vzťah ku Slovensku je silný. Chcem sa ešte raz poďakovať všetkým ľuďom, ktorí prejavili záujem o to, aby som mohol reprezentovať Slovensko a dopomohli mi k tomu, aby som získal občianstvo. Aj keď teraz neprídem, veľmi si to vážim.

Keď bude o mňa aj naďalej záujem, určite si budem s hrdosťou obliekať slovenský dres, no som presvedčený, že v daný moment som učinil správne rozhodnutie. Verím, že ma ľudia dokážu pochopiť. Ale nebolo to vôbec ľahké."