Už bude koniec? Belgicko videlo bizarný záver zápasu, tréner Westerlo skončil s vyhadzovom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Už bude koniec? Belgicko videlo bizarný záver zápasu, tréner Westerlo skončil s vyhadzovom

Rozhodca kontroloval čas v prítomnosti zástupcov oboch tímov.
Rozhodca kontroloval čas v prítomnosti zástupcov oboch tímov.Profimedia
Belgická najvyššia súťaž mala 17. marca na programe posledné kolo základnej časti a záver duelu Westerlo - Genk sa premenil na frašku. Hlavnú úlohu zohral domáci tréner Rik De Mil (42), ktorý svojim hráčom nariadil nenapádať a záverečné minúty nadstavenia odstáť na mieste.

Duel sa skončil remízou 1:1, tento výsledok stačil obom tímom. Westerlo nespadlo do skupiny o udržanie, zatiaľ čo Genk si v najbližších týždňoch zahrá proti elite v skupine o titul. De Mil nehodlal riskovať a stavil na bojkot, v oslabení hrajúci hostia na túto "hru" pristúpili a v niektorých prípadoch neveriacky sledovali, ako si domáci s úsmevmi na tvárach začínajú podávať ruky a oslavovať záchranu.

"Ako tréner by som to, čo sa stalo vo Westerlo, nikdy nedopustil. Máte výhodu jedného muža a len stojíte... Toto je hanba aj voči vlastným fanúšikom. Keby tímu Westerlo hrozilo, že vypadne, tak by som to aj pochopil, ale toto? Nikdy by som si ani nepomyslel, že niečo také v Belgicku uvidím,“ hneval sa Hein Vanhaezebrouck, kouč Gentu, ktorý aj na tento záver doplatil a nakoniec skončil tesne za Genkom na siedmom mieste.

"Hráči sa začali rozprávať a prišiel záverečný hvizd. Možno to nebol ideálny koniec stretnutia, ale na tie posledné minúty skrátka zabudnime," bránil sa De Mil po skončení nedeľného súboja.

Slová na obranu každopádne nepadli na úrodnú pôdu a práve De Mil je nakoniec tým, kto na udalosti rozhodne nezabudne. Vedenie klubu mu vypovedalo zmluvu, hoci ho najalo až v decembri a počítalo s ním dlhodobo.

"Ľutujeme, že sme k podobnému záveru museli dospieť, ale je pre nás neprijateľné, aby sme akceptovali podobné hodnoty a rokovania," oznámilo Westerlo. To napokon skončilo na 11. priečke a čakajú ho boje o Európsku konferenčnú ligu, o ktorú sa pobijú mužstvá na 7. až 12. pozícii. Prvá šestka si zahrá o titul, spodná štvorka o záchranu.

Tabuľka základnej časti belgickej Jupiler League.
Tabuľka základnej časti belgickej Jupiler League.Flashscore