Ancelotti ostáva pokojný. Takéto zápasy je dôležité neprehrať, tvrdí po remíze s Rayom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ancelotti ostáva pokojný. Takéto zápasy je dôležité neprehrať, tvrdí po remíze s Rayom
Malé madridské derby sa skončilo remízou.
Malé madridské derby sa skončilo remízou.Profimedia
Tréner futbalistov Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) uviedol, že v boji o majstrovský titul sa počíta každý jeden bod. Reagoval tak na nedeľné zaváhanie "bieleho baletu", ktorý remizoval na pôde Raya Vallecano 1:1. Real má pred druhou Gironou šesťbodový náskok, katalánsky tím však ešte čaká pondelkový duel 25. kola proti Bilbau.

"Los Blancos" v tejto sezóne prehrali len jeden ligový zápas, keď v 6. kole podľahli Atléticu Madrid 1:3. Do nedeľného stretnutia s 14. tímom tabuľky šli ako jasný favorit. Skóre otvoril už v 3. minúte Joselu. V 27. minúte však domáci vyrovnali, keď Raúl De Tomás premenil penaltu po ruke Eduarda Camavingu. Napriek viacerým príležitostiam však už ani jeden z tímov neskóroval. Real sa navyše bude musieť v najbližšom ligovom dueli proti Seville zaobísť bez obrancu Daniho Carvajala, ktorý putoval do šatne v 95. minúte po obdržaní druhej žltej karty.

Madridčania tak nevyužili príležitosť vytvoriť si na čele tabuľky osembodový náskok. "Až do pokutového kopu sme hrali naozaj dobre, potom sa všetko zmenilo. Bola to iná hra s mnohými súbojmi a nebolo ľahké prísť s nejakým nápadom," citovala Ancelottiho agentúra AFP. Ohľadom boja o titul Talian vyhlásil:

"Aby ste vyhrali ligu, tak zápasy, ktoré nevyhráte, nemôžete prehrať. Niekedy môžu remízy trochu bolieť, ale taktiež môže ísť o pozitívny krok, ktorý nás privedie bližšie k ligovému triumfu."

Na lavičke Raya, ktoré má na konte 10 remíz i prehier, skončil minulý týždeň tréner Francisco Rodríguez. Proti Realu sa tak klub predstavil už pod vedením nového kouča Iňiga Péreza. "Zisk bodu má pre nás veľa aspektov, všetky sú pozitívne. Sme o bod bližšie k záchrane a o bod ďalej od zostupu. Na tento zápas som veľmi hrdý," zhodnotil.