Asensio oznámil odchod z Realu: Rozhodol som sa vydať novým smerom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Asensio oznámil odchod z Realu: Rozhodol som sa vydať novým smerom
Marco Asensio sa díva do budúcnosti bez madridského celku.
Marco Asensio sa díva do budúcnosti bez madridského celku.AFP
Marco Asensio (27) opúšťa Real Madrid. Hráč to oznámil prostredníctvom videa na sociálnych sieťach, v ktorom sa lúči s fanúšikmi. V najslávnejšom klube sveta oficiálne skončí 30. júna.

Asensio dal v príspevku zbohom klubu, v ktorom vyrástol a stal sa hviezdou. V Madride vyhral všetko možné, utrpel však aj vážne zranenie kolena, ktoré mu skrátilo šance na presadenie sa v základnej zostave.

"Rozhodol som sa vydať novým smerom v mojej kariére a hľadať projekt, v ktorom by som mohol dosiahnuť nové ciele," nechal sa počuť.

Malorčan odchádza napriek tomu, že Real s ním chcel predĺžiť kontrakt. Hoci uvažoval nad pokračovaním, nedostatok času na trávniku prevážil nad akýmkoľvek návrhom vedenia. Hlava tak zvíťazila nad srdcom.

"Drahí Madridistas. Hovorím s hrčou v hrdle a zmiešanými pocitmi. Od útleho veku sa Real Madrid stal mojou vášňou, snom a najcennejším cieľom. Počas týchto nádherných rokov som mal tú česť tento sen uskutočniť," povedal Asensio v audiovizuálnom dokumente.

"Chcem využiť túto príležitosť, aby som vyjadril svoju najhlbšiu vďaku Realu Madrid, prezidentovi, predstavenstvu, trénerom a všetkým ľuďom, ktorí neúnavne pracujú v zákulisí, aby sa tento klub stal veľmi výnimočnou inštitúciou".

Marco Asensio sa lúči s Realom Madrid
@marcoasensio10

Samozrejme, nezabudol ani na svojich spoluhráčov."Spoločne sme prežili chvíle slávy, bojovali v každej bitke a oslavovali nezabudnuteľné víťazstvá," povedal a dodal: "Nemôžem zabudnúť na skutočný dôvod existencie Realu Madrid - jeho neuveriteľných fanúšikov. Vy ste dušou, vaša vášeň nás poháňa prežiť nezabudnuteľné noci, ktoré budem vždy nosiť so sebou."

"Ďakujem vám, milí madridistas, za vašu bezpodmienečnú podporu. Znovu sa stretneme niekde na tejto nádhernej futbalovej ceste," znel jeho záverečný odkaz.

Rozlúčka z Realu 

Samotný klub poslal na sociálnych sieťach svojmu čoskoro bývalému zamestnancovi dojemný odkaz:

"Real Madrid by chcel vyjadriť svoju vďačnosť a náklonnosť Marcovi Asensiovi, hráčovi, ktorý sedem sezón hájil náš štít a dres. Prišiel sem, keď mal len 20 rokov a dokázal sa zapísať do histórie nášho klubu ako súčasť tímu, ktorý bol súčasťou jednej z našich najúspešnejších ér. Marco získal v Madride 17 titulov - 3 európske poháre, 4 klubové majstrovstvá sveta, 3 európske superpoháre, 3 ligy, 1 Copa del Rey a 3 španielske superpoháre."

"My madridisti nikdy nezabudneme na jeho kariéru a príkladné správanie počas celého tohto obdobia. Real Madrid je a vždy bude jeho domovom a my prajeme jemu a celej jeho rodine veľa šťastia v tejto novej etape."