Atlético ukončilo sezónu víťazstvom, Real Madrid doma remizoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Atlético ukončilo sezónu víťazstvom, Real Madrid doma remizoval

Aktualizované
Atlético ukončilo sezónu víťazstvom.
Atlético ukončilo sezónu víťazstvom.Profimedia
Futbalisti Atlética Madrid vyhrali v sobotnom zápase 38. kola španielskej La Ligy na pôde Realu Sociedad. Real Madrid uhral bezgólovú remízu s Betisom.

Real Sociedad - Atlético Madrid 0:2

Keďže v La Lige bolo o všetkom rozhodnuté už pred posledným kolom, tak prakticky všetkých dvadsať tímov už potrebovalo len dohrať sezónu. Atlético na záver vyhralo, o víťazný gól sa postaral Samuel Lino. V posledných troch stretnutiach priamo prispel na štyri góly (1+3). 

Vo všetkých súťažiach má bilanciu 8+8. Poistku pridal v závere Reinildo Mandava, pričom krátko predtým bol vylúčený Saúl. Real Sociedad nevyhral už deviaty ligový zápas proti Atléticu po sebe (0-3-6), čo je jeho druhá najdlhšia šnúra v histórii.

Baskický tím končí v tabuľke na šiestom mieste a zahrá si Európsku ligu, zatiaľ čo Atleti idú zo štvrtej priečky do Ligy majstrov.

Real Madrid - Real Betis 0:0

Real Madrid nastúpil na posledné kolo v podstate v najsilnejšej zostave a je dosť možné, že práve toto zloženie začne aj vo finále Ligy majstrov. Tréner Ancelotti v 63. minúte stiahol Courtoisa a do brány sa postavil Kepa. Ten síce stratil miesto v zostave, ale pre svoju profesionalitu ho chcel taliansky kouč takto odmeniť.

Toto stretnutie už neriešilo nič, pretože Los Blancos majú dlhší čas istý titul a Betis končí siedmy, takže si zahrá v Európskej lige. Real inkasoval v tejto ligovej sezóne počas prvých polčasov iba sedem gólov, lepší je len Las Palmas (7).

Ďalšie výsledky:

Osasuna - Villarreal 1:1

Almería - Cádiz 6:1

Rayo Vallecano - Bilbao 0:1