Barcelona nemala problém s Getafe, pod štyri góly sa podpísal Raphinha. Atlético stratilo body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona nemala problém s Getafe, pod štyri góly sa podpísal Raphinha. Atlético stratilo body
Aktualizované
Barcelona sa teší z trojbodového zápisu.
Barcelona sa teší z trojbodového zápisu.Profimedia
Futbalisti Barcelony vyhrali v sobotnom zápase 26. kola španielskej La Ligy nad Getafe hladko 3:0. Alavés si rozdelil body s Malorkou a remíza sa zrodila aj v dueli Almeríe s Atléticom Madrid.

Barcelona - Getafe 4:0

Blaugranas mali stretnutie vo svojej moci od začiatku do konca. Skóre otvoril Raphinha, potom pridal asistenciu. Rovnakú bilanciu mal naposledy 20. decembra proti Almeríi. Do formy sa dostáva João Félix, pretože štyri z jeho piatich ligových gólov zaznamenal v ostatných deviatich zápasoch. 

Ilkay Gündogan sa ako prvý futbalista tejto sezóny dostal spomedzi všetkých hráčov v TOP 5 ligách na hranicu 100 vytvorených šancí. Štvrtý zásah v prebiehajúcej sezóne zaznamenal mladý Fermín López. Barcelona poskočila na druhé miesto tabuľky, kde má o bod viac ako Girona, ale tá bude hrať v pondelok.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Alavés - Malorka 1:1

Za hostí odohral celý zápas ako kapitán Slovák Martin Valjent. Jeho tím je v tabuľke šestnásty, o štyri priečky za svojím sobotňajším súperom. Tréner Malorky Javier Aguirre absolvoval proti Alavésu viac zápasov bez prehry ako proti akémukoľvek inému súperovi za celú svoju kariéru v La Lige.

Almería - Atlético Madrid 2:2

Outsider ukázal, že dokáže potrápiť aj favoritov, veď s Barcelonou či Realom Madrid prehral len tesne. Tentokrát sa hlavný adept na zostup dočkal zisku aspoň jedného bodu, keďže na oba zásahy celku z hlavného mesta odpovedal Luka Romero, ktorý je v klube na hosťovaní z AC Miláno. Argentínčan sa stal vo veku 19 rokov a 98 dní druhým najmladším strelcom Almeríe v histórii La Ligy.