Barcelona prelomila strelecké trápenie. Podľa Xaviho prišla veľmi dobrá reakcia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona prelomila strelecké trápenie. Podľa Xaviho prišla veľmi dobrá reakcia

Poľský kanonier sa radoval z devätnásteho presného zásahu v sezóne.
Poľský kanonier sa radoval z devätnásteho presného zásahu v sezóne.Profimedia
Futbalisti Barcelony ukončili v sobotu nepriaznivú streleckú šnúru a priblížili sa k zisku prvého ligového titulu od roku 2019. Real Betis, ktorý bol od 33. minúty v početnej nevýhode, zdolali jednoznačne 4:0 a šesť kôl pred koncom súťaže majú na Real Madrid 11-bodový náskok.

Barcelona mala pred sobotňajším stretnutím na konte len dva strelené góly za päť zápasov. Proti Betisu otvoril skóre Andreas Christensen a po druhej žltej karte pre Edgara Gonzaleza sa presadili Robert Lewandowski, Raphinha a v 82. minúte poslal loptu do vlastnej brány Guido Rodriguez.

Argentínsky stredopoliar usmernil do siete pas od Ansua Fatiho. Gonzalez bol pritom na trávniku len 21 minút - striedal za zraneného Luiza Felipeho.

"Zareagovali sme. Dosť sme sa zlepšili a celý tím zareagoval veľmi dobre. Dostali sme sa do vedenia a po červenej karte to išlo podľa našich predstáv," uviedol lodivod Xavi Hernández. Hlavný tréner postavil do základu strelca úvodného gólu Christensena, ktorý vynechal šesť predošlých duelov pre zranenie. 

Barcelona mala na trávniku prevahu
Barcelona mala na trávniku prevahuOpta by Stats Perform

Vyše štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času poslal Xavi do hry Ousmana Dembélého, ktorý nehral pre zranenie tri mesiace. Po štvrtom góle nahradil Gaviho pätnásťročný útočník Lamine Yamal, ktorý sa stal najmladším hráčom v histórii klubu s premiérou v La Lige.

Po troch minútach na ihrisku využil pošmyknutie krajného obrancu Martina Montoyu a bol blízko k prekonaniu rekordu najmladšieho strelca najvyššej španielskej súťaže. Ten drží Fabrice Olinga, ktorý skóroval v roku 2012 ako 16-ročný za Malagu.

"Rozprávali sme sa o tom na lavičke. Myslím, že keď som mal pätnásť, hral som za svoj miestny tím. Vidieť ho na tomto štadióne so všetkými fanúšikmi je skvelé," povedal Raphinha k premiére svojho spoluhráča.

Na opačnej strane absolvoval svoju derniéru na Camp Nou 41-ročný stredopoliar Joaquín, ktorý po tejto sezóne ukončí kariéru. Nastúpil v 64. minúte a od fanúšikov súpera si vyslúžil potlesk v stoji.