Bellingham je skvelý hráč a veľká osobnosť. Zvládne akýkoľvek tlak, hovorí Ancelotti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bellingham je skvelý hráč a veľká osobnosť. Zvládne akýkoľvek tlak, hovorí Ancelotti

Bellingham hviezdil aj v drese Anglicka v zápase proti Škótsku.
Bellingham hviezdil aj v drese Anglicka v zápase proti Škótsku.Reuters
Manažér Realu Madrid Carlo Ancelotti vyhlásil, že je presvedčený, že Jude Bellingham (20) sa dokáže vyrovnať s vysokými očakávaniami klubu po tom, čo anglický stredopoliar zažiaril na začiatku svojho pôsobenia v hlavnom meste Španielska.

Bellingham prišiel do Realu v júni z Borussie Dortmund za 103 miliónov eur a povedal, že jeho rozhodnutie podpísať zmluvu so 14-násobným európskym šampiónom bolo motivované túžbou zapísať sa do jeho bohatej histórie.

V súčasnosti je s piatimi gólmi najlepším strelcom La Ligy. Realu pomohol k aktuálnemu prvému miestu v tabuľke po tom, ako vyhral všetky štyri doterajšie ligové zápasy. V utorok sa podieľal aj na víťazstve Anglicka nad Škótskom 3:1 v priateľskom stretnutí.

"Hrá vo veľkej lige a vo veľkom klube. Neprekvapuje ma, že hrá dobre," prezradil Ancelotti v sobotu novinárom. "Dobrí hráči s jeho osobnosťou majú oproti ostatným výhodu. Ak je takou veľkou osobnosťou, navyše takým hráčom, ľahšie zvládne váhu dresu tímu ako Real Madrid," domnieva sa skúsený taliansky stratég.

Ancelotti pochválil konzistentnosť Bellinghamových výkonov a verí, že napriek zvýšenej pozornosti zostane pri zemi. "Je to hráč, ktorý je veľmi sústredený, seriózny a správa sa profesionálne," zdôraznil. "Nie je to človek, ktorý by mohol stratiť hlavu, keď ho chválite."

"Vykazuje dôslednosť a má veľkú fyzickú silu. Neviem, koľko gólov dokáže streliť, ale túto konzistenciu si musí udržať, pretože je ústredným prvkom našej útočnej hry," opísal Ancelotti pred nedeľňajším zápasom, ktorý "biely balet" odohrá proti desiatemu Realu Sociedad.