Demolácia na záver najúspešnejšej sezóny. Girona rozstrieľala Granadu, hetrik Dovbyka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Demolácia na záver najúspešnejšej sezóny. Girona rozstrieľala Granadu, hetrik Dovbyka

Artem Dovbyk sa po hetriku opäť dostal na čelo tabuľky strelcov.
Artem Dovbyk sa po hetriku opäť dostal na čelo tabuľky strelcov.AFP
Girona ukončila najúspešnejšiu sezónu v histórii klubu demoláciou zostupujúcej Granady 7:0 v záverečnom 38. kole španielskej ligy. Kanonier katalánskeho tímu Artem Dovbyk (26) sa hetrikom vrátil na čelo tabuľky strelcov.

Girona - Granada 7:0

Futbalisti Girony ukončili svoj najlepší ročník v La Lige symbolickým víťazstvom. Tím, ktorý počas sezóny prekvapujúco dokonca viedol tabuľku, skončí tretí za veľkoklubmi Realom Madrid a Barcelonou. Prvýkrát v histórii si zahrá Ligu majstrov. Doteraz bolo najlepším umiestnením katalánskeho celku v najvyššej španielskej súťaži desiate miesto. Celkovo dosiahlo mužstvo v 38 kolách na 25 výhier (25-6-7). Podobnú bilanciu (26 triumfov) dosiahla v konkurencii Realu, Barcelony a Atlética naposledy Valencia v 95/96.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by Stats Perform

Okrem úspešnej rozlúčky so sezónou chceli hráči Girony pomôcť Dovbykovi aj ku korune pre kráľa strelcov. Ukrajinského kanoniera v minulom kole vďaka štyrom gólom Realu Madrid preskočil o dva góly útočník Villarrealu Alexander Sörloth. Dovbyka tak spoluhráči hľadali svojimi prihrávkami častejšie než zvyčajne.

Dovbyk bol na nezastavenie.
Dovbyk bol na nezastavenie.Opta by Stats Perform

Dvadsaťšesťročný zakončovateľ sa presadil v jednom prípade z hry a dvakrát premenil penaltu. S 24 zásajmi sa posunul do čela najlepších strelcov. Na Sörlotha má náskok jeden gól. Nóra čaká posledné kolo v sobotu proti Osasune. Ukrajine okrem spomínaného počtu pridal aj osem asistencií. Výrazne tak prekonal Stuaniho (21) najlepšiu sezónu 17/18.