Dovbyk medzi elitou. Girona má viac gólov ako City, potvrdila prvé miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dovbyk medzi elitou. Girona má viac gólov ako City, potvrdila prvé miesto

Dovbyk má skvelú formu, z ktorej ťaží celý klub.
Dovbyk má skvelú formu, z ktorej ťaží celý klub.Profimedia
V pondelkovej dohrávke 17. kola privítal líder španielskej najvyššej súťaže na svojom trávniku Alaves. Girona uspela rozdielom triedy a potvrdila prvú priečku, na ktorej má dvojbodový náskok pred Realom Madrid. Štvrté Atlético stráca už desať bodov, ale má duel k dobru. Alaves je trinásty (16). Pripísal si druhú prehru v rade.

Girona - Alaves 3:0

Girona rozhodla prakticky už v prvom dejstve, keď sa presadila dvakrát. Skóre otváral Dovbyk a v samom závere na neho nadviazal Portu. Krátko po zmene strán premenil pokutový kop Dovbyk a zaznamenal tak dvojgólový duel. Na konte má desať presných zásahov, vďaka čomu sa zaradil medzi absolútnu elitu v rámci La Ligy. Dvadsaťšesťročný Ukrajinec figuruje na zozname hráčov s najrýchlejším dosiahnutím spomínaného počtu gólov. Zároveň dýcha so štyrmi zásahmi hlavou na chrbát Kaneovi (5).

Zverenci Míchela si udržali piate čisté konto v prebiehajúcom ročníku a radovali sa zo štrnásteho víťazstva. Viac nemá v La Lige na konte žiadny iný tím. Celkovo nastrieľali 41 gólov, čo ich radí k najefektívnejším mužstvám v Európe. Predbehli Manchester City (40). Pred nimi je iba dvojica bundesligistov - Bayer (42) a Bayern (47). Mimo veľkej trojky (Barca, Real, Atlético) sa v Španielsku nepodarilo nikomu nazbierať 44 bodov po sedemnástich kolách.