Modrič vykúpil Real Madrid, návrat Ramosa na Santiago Bernábeu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Modrič vykúpil Real Madrid, návrat Ramosa na Santiago Bernábeu

Modrič strelil jediný gól zápasu.
Modrič strelil jediný gól zápasu.Profimedia
Futbalisti Realu Madrid vyhrali v nedeľnom zápase 26. kola španielskej La Ligy nad Sevillou tesne 1:0 a na čele tabuľky už majú osembodový náskok, ktorý však v pondelok môže skresať Girona.

Real Madrid - Sevilla 1:0

Real okrem dlhodobo zranených hráčov prišiel o ďalšiu trojicu, pretože počas týždňa sa zranil Joselu a dvojica Carvajal s Camavingom nemohla nastúpiť pre karty. Hlavným motívom tohto stretnutia však bol návrat Sergia Ramosa na Santiago Bernábeu. Proti svojmu bývalému klubu nastúpil druhý raz od odchodu do PSG.

Legendárny stopér dostal od Jesúsa Navasa aj kapitánsku pásku. Počas účinkovania v drese bieleho baletu odohral 671 zápasov, strelil 101 gólov a vyhral 22 trofejí. Do Realu prestupoval práve z materskej Sevilly, s ktorou proti tomuto tímu v troch dueloch nikdy neprehral. Raz zvíťazil a dvakrát sa body delili.

To sa stalo aj úvodnom tohtosezónnom vzájomnom stretnutí týchto súperov. Tentoraz však misky váh na stranu favorita naklonil striedajúci Luka Modrič. Aj keď prišiel na ihrisko iba v 75. minúte, tak zakrátko vystrelil spoza šestnástky a od žrde dostal loptu do siete. Bol to jeho prvý zásah od 17. decembra.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Chorvátsky veterán od 15. februára 2023 skóroval iba tretí raz. Real potvrdil, že proti Seville sa mu darí. Neprehral proti nej už jedenásty raz po sebe v La Lige (9-2-0), čo je druhá najdlhšia šnúra v histórii. Tá prvá trvala pätnásť stretnutí (13-2-0) a ťahala sa od roku 1993 do 2003.

Real Madrid má momentálne na prvom mieste tabuľky osembodový náskok pred druhou Barcelonou, ale tú môže v pondelkovej dohrávke preskočiť tretia Girona. So zápasom k dobru stráca na Blaugranas jediný bod. Sevilla ostáva pätnásta so šesťbodovým náskokom pred pásmom zostupu.

Ďalšie výsledky:

Cádiz - Celta Vigo 2:2

Real Betis - Athletic Bilbao 3:1

Las Palmas - Osasuna 1:1