Juventusu pomohol Vlahovič, neúspešná ligová premiéra Calzonu. Inter úspešne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Juventusu pomohol Vlahovič, neúspešná ligová premiéra Calzonu. Inter úspešne
Aktualizované
Srb strelil dva góly svojho tímu.
Srb strelil dva góly svojho tímu.Profimedia
Nedeľná porcia 24. kola talianskej Serie A ponúkla štyri zápasy. Juventus zdolal zostupom ohrozené Frosinone vďaka gólu v nadstavenom čase. Neapol s novým trénerom Francescom Calzonom (55) iba remizoval na ihrisku Cagliari. Inter nastrieľal Lecce štyri góly a kráča za Scudettom. AC Miláno zaváhalo proti Atalante.

Juventus - Frosinone 3:2

Bianconeri ešte nedávno ohrozovali milánsky Inter v súboji o prvé miesto, po štyroch dueloch bez výhry však museli proti outsiderovi bodovať. Do stretnutia vstúpili sebavedomým spôsobom, už po troch minútach sa ujali vedenia vďaka zásahu Dušana Vlahoviča.

Srbský kanonier stihol v prvom dejstve zareagovať aj na rýchlu otočku skóre, počas ktorej hostia dúfali v prvé víťazstvo nad Juventusom v histórii. Vlahovič má na konte 15 gólov a je druhým najlepším strelcom v lige. Za nerozhodného stavu ale o troch bodoch pre domácich rozhodol v nadstavenom čase Daniele Rugani. Stará dáma tak aj naďalej ostáva na druhom mieste tabuľky.

Massimiliano Allegri je prvým trénerom v histórii Serie A (od sezóny 1929/30), ktorý dosiahol míľnik 1000+ bodov (1002) vďaka 301 výhram, 99 remízam a 96 porážkam.

Hodnotenie aktérov duelu.
Hodnotenie aktérov duelu.Flashscore

Cagliari - Neapol 1:1

Premiéra trénera Francesca Calzonu v najvyššej súťaži nedopadla podľa jeho predstáv, hoci sa vyvíjala nádejne. V druhom dejstve poslal hostí do vedenia Victor Osimhen, zaznamenal svoju ôsmu gólovú ranu v ročníku. Presadil sa hlavou. Od jeho debutu v Serii A (2020/21) má v najlepších piatich ligách lepšiu "hlavičkovú" bilanciu len Harry Kane (24). Nigérijčan takto skóroval 18-krát.

Majster prišiel o výhru v úplnom závere po vyrovnávajúcom zásahu Zulumba. Cagliari získalo v tejto sezóne  najviac bodov vďaka gólom streleným od 90. minúty - 7.

Lecce - Inter 0:4

Dva góly strelil Lautaro Martínez, Argentínčan je s 22 zásahmi suverénne najlepším strelcom ligy a métu 20 či viac gólov zaznamenal v Serii A už tretíkrát po sebe. Aby toho nebolo málo, v Taliansku prekonal bilanciu 100 presných zásahov. Inter má na čele tabuľky deväťbodový náskok pred Juventusom a zápas k dobru. Milánčania vyhrali od januára 2023 najviac zápasov vonku v TOP 5 európskych ligách (16, spolu s Manchestrom City).

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

AC Miláno - Atalanta 1:1

Skóre otvoril Rafael Leão, ktorý v Taliansku zaznamenal celkovo 42 zásahov a spoločne s Ruiom Costom ide o druhého najlepšieho portugalského strelca v histórii Serie A. Ešte v prvom dejstve zabezpečil deľbu bodov hosťujúci Teun Koopmeiners. Ten je spolu s Philom Fodenom, Judeom Bellinghamom a Vincenzom Grifom jedným zo štyroch stredopoliarov piatich najlepších európskych líg, ktorí v každej z posledných dvoch sezón strelili aspoň 10 gólov vo všetkých súťažiach.

Tabuľka Serie A.
Tabuľka Serie A.Flashscore