Intenzita, odhodlanie, agresivita. Hrali sme s odvahou a boli odmenení, teší sa Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Intenzita, odhodlanie, agresivita. Hrali sme s odvahou a boli odmenení, teší sa Arteta

Arteta chce pre Arsenal získať ligovú trofej.
Arteta chce pre Arsenal získať ligovú trofej.Reuters
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (41) pochválil mentalitu svojich hráčov po pôsobivej reakcii na poslednú prehru v Porte. V sobotu rozstrieľali jeho zverenci káder Newcastlu United.

Gunners pri domácom triumfe 4:1 skórovali dvakrát v každom polčase a zaznamenali šieste ligové víťazstvo v rade. Počas tohto obdobia dosiahli celkové skóre 25:3. Sobotňajším počinom udržali vytvorený tlak na dvojicu najlepších tímov - Liverpool a Manchester City.

"Myslím si, že sme podali skvelý výkon. Veľká pochvala pre chlapcov po dvoch dňoch po zápase Ligy majstrov a iba polovici dňa na prípravu. Spôsob, akým sme všetko vykonali, intenzita, odhodlanie, agresivita a progres vo všetkom, čo sme robili s loptou. Hrali sme s veľkou odvahou a boli odmenení," tešil sa Arteta.

Manažéra Arsenalu potešila najmä reakcia jeho tímu na európsku prehru: "Ukázali sme, ako veľmi to chceme. Od momentu, keď sme boli v Porte, som cítil, že sme pripravení na ligový zápas. V športe sa veci dejú z nejakého dôvodu, musíte sa z toho poučiť a pochopiť, prečo sa to stalo. Následne byť lepší."

Arteta však stále zostáva nohami pevne na zemi. "Dnes sme mohli dať oveľa viac gólov. Musíme v tom pokračovať, ďalej sa rozvíjať, všetky veci môžeme robiť ešte lepšie," dodal.