Po konci v Barcelone neskrýval sklamanie. Práca nebola dostatočne ocenená, tvrdí Xavi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po konci v Barcelone neskrýval sklamanie. Práca nebola dostatočne ocenená, tvrdí Xavi

Xavi si odkrútil derniéru na lavičke Barcelony.
Xavi si odkrútil derniéru na lavičke Barcelony.Reuters
Prepustený manažér Barcelony Xavi Hernandéz (44) povedal, že z klubu odchádza sklamaný. Španiel má pocit, že jeho práca nebola dostatočne ocenená, svoje pôsobenie i sezónu ukončil nedeľným víťazstvom v Seville.

Xavi prišiel do Barcelony v roku 2021, keď po odchode Holanďana Ronalda Koemana podpísal trojročný kontrakt. Kataláncov doviedol v ročníku 2022/23 k 27. ligovému titulu. V celkovo 142 zápasoch na lavičke mužstva zaznamenal 90 víťazstiev, 23 remíz a 29 prehier, napriek tomu bol prepustený.

"Mám pocit, že všetko, čo som za dva a pol roka urobil, spôsobilo zemetrasenie. Mnohokrát som sa stal terčom útoku," uviedol španielsky kouč a pokračoval:

"Myslím si, že práca nebola dostatočne ocenená. V tomto roku sme nesplnili svoju úlohu, rozhodli detaily. Mali sme štyri kľúčové zápasy, v ktorých sme nedokázali dokončiť dobrú prácu, ktorú sme odviedli."

Barcelona, ktorá v La Lige skončila druhá o 10 bodov za majstrovským Realom, prežila frustrujúcu sezónu, keď prehrala s Los Blancos vo finále španielskeho Superpohára, z Copa del Rey ju vo štvrťfinále vyradilo Bilbao a v Lige majstrov padla v rovnakej fáze s Parížom Saint-Germain.

Xavi sa v januári rozhodol odstúpiť, ale v apríli súhlasil s návratom po rozhovoroch s prezidentom Joanom Laportom, ktorý si to neskôr rozmyslel a po sezóne bez trofeje lodivoda prepustil.

"Nie je mojou úlohou hovoriť o dôvodoch alebo motívoch. Myslím si, že je na prezidentovi, aby ich povedal. Nemal som inú možnosť, než to prijať. Nezáleží na tom, či s argumentmi súhlasím. Neodchádzam s pocitom úľavy, pretože sme chceli pokračovať. Takéto rozhodnutia prijíma klub. Chápali sme to a rešpektovali, ale mysleli sme si, že to ešte nie je koniec," vysvetlil tréner.

Následne zdôraznil, že hoci nesúhlasí so svojím odchodom, akceptuje, že klub je väčší. Dodal, že práca jeho nástupcu nebude jednoduchá. "Mal by vedieť, že má ťažkú situáciu, pretože Barca je náročný klub, ale navyše je v nepriaznivej ekonomickej situácii. Nebude to ľahká úloha," uzavrel.

Odchádzam s čistým svedomím, hlási Xavi. Na našu prácu môžeme byť hrdí