Real Sociedad vyhral na pôde Barcelony a mieri do Ligy majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Real Sociedad vyhral na pôde Barcelony a mieri do Ligy majstrov
Aktualizované
Hráči Realu Sociedad dokázali vyhrať na Nou Campe.
Hráči Realu Sociedad dokázali vyhrať na Nou Campe.
Profimedia
Futbalisti Villarrealu vyhrali v zápase 35. kola španielskej La Ligy na pôde Girony. Na domácej pôde sa tešilo Bilbao. Almería zdolala Malorku po hetriku Lázara (21). Getafe remizovalo s vypadávajúcim Elche a Real Sociedad pokoril Barcelonu.

Girona - Villarreal 1:2 (1:1)

Góly: 24. López - 9. Pino, 90+4. G. Moreno

Dôležité stretnutie o pohárovú Európu. Siedma Girona má na konte 48 bodov a za sebou zástup mužstiev, ktoré ich získali iba o čosi menej. Villarreal zostáva piaty, ale na štvrtý Real Sociedad stráca len dva body.

V sobotnom vystúpení poslal hostí do vedenia mladík Yeremy Pino, no zakrátko odpovedal David López. Domáci Cygankov síce dokonca otočil výsledok, gól pre ofsajd nebol uznaný. Aj preto mohol Gerard Moreno v nadstavenom čase rozhodnúť.

Štatistický pohľad na zápas.
Flashscore

Athletic Bilbao - Celta Vigo 2:1 (1:0)

Góly: 5. I. Williams, 54. Berenguer - 50. Larsen

Výborný vstup domácich do stretnutia korunoval už v piatej minúte Iňaki Williams. Po zmene strán síce vyrovnal Larsena, ale zakrátko vrátil vedenie favoritovi Berenguer a to vydržalo až do konca. Bilbao na siedmom mieste vymenilo Gironu. Celta je trinásta.

UD Almería - RCD Malorka 3:0 (2:0)

Góly: 12., 42., 58. Lázaro

Hrdinom stretnutia sa stal mladík Lázaro, ktorý dal do siete Malorky hetrik a bol jediným strelcom zápasu. Na domácej strane pre zranenie nebol na súpiske slovenský záložník Martin Šviderský. Jeho krajan Martin Valjent odohral celý duel za hostí a brankár Dominik Greif bol na lavičke náhradníkov.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Flashscore

Getafe - Elche 1:1 (1:1)

Góly: 8. Munir - 45+1. Boyé

FC Barcelona - Real Sociedad 1:2 (0:1)

Góly: 90. Lewandowski - 5. Merino, 72. Sørloth

Barcelona už má titul vo vrecku, takže bude sezónu dohrávať bez tlaku, ale určite si nepredstavovala, že doma prehrá. Už v piatej minúte zobral Koundému loptu útočník Sørloth, doviezol ju do šestnástky, prihral a Mikel Merino sa nemýlil.

Real Sociedad bol nebezpečný aj naďalej. Ter Stegen pravou nohou zastavil strelu, ktorú poslal Cho a po zmene strán minul Sørloth bránu hlavou iba o centimetre. Nakoniec baskický celok poistku pridal. Presadil sa práve aktívny Alexander Sørloth, ktorý bol na konci fantasticky zvládnutého protiútoku. V závere ešte znížil Robert Lewandowski.

Na pozícii Barcelony sa napriek prehre samozrejme nič nemení. Real si upevnil štvrté miesto a takisto smeruje do Ligy majstrov. Tri kolá pred koncom má náskok piatich bodov pred Villarrealom.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Flashscore
Aktuálna tabuľka La Ligy.
Flashscore