TOP 5 hráčov, ktorí si napriek vypadnutiu zaslúžia zostať v La Lige

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 5 hráčov, ktorí si napriek vypadnutiu zaslúžia zostať v La Lige
David Soria určite opustí Getafe.
David Soria určite opustí Getafe.LaLiga
Dva zápasy pred koncom La Ligy je Elche istým zostupujúcim. Ďalším dvom miestam sa pokúsia vyhnúť viaceré mužstvá. Flashscore vybral päť najlepších hráčov, o ktorých bude medzi elitou záujem a v lete môžu prestúpiť do kvalitnejšieho tímu.

Lucas Boyé (Elche)

Argentínskeho útočníka s talianskym pasom už minulé leto pozorne sledovala Sevilla. Ani teraz o nápadníkov núdzu mať rozhodne nebude. Hlavným dôvodom nie sú jeho góly, pretože nikdy ich nedal za sezónu viac ako sedem, ale iné kvality, ktoré si tréneri nesmierne cenia.

Je kvalitný s loptou na nohe, dokáže si ju pokryť chrbtom k bráne a hrať pod tlakom aj viacerých protihráčov. Elche za neho zaplatilo necelé dva milióny eur. Teraz by cenovka mala byť minimálne päťnásobne vyššia.

Sergi Darder (Espanyol)

Kapitán Espanyolu je symbolom klubu a len obrovská konkurencia na jeho poste mu zabránila dostať sa do seniorskej reprezentácie. Jeho vplyv na ihrisku i mimo neho ho robí nenahraditeľným, ale kvalitou má určite na ambicióznejšie kluby ako barcelonský tím.

Dokáže výborne dirigovať spoluhráčov, rozdávať prihrávky, meniť tempo hry a všetko to podčiarkuje skvelým zakončením z diaľky, ktoré sa len tak ľahko nevidí. Pre Espanyol bude v prípade zostupu priam nemožné udržať ho. Navyše by mohol na Darderovi aj slušne zarobiť.

Štatistiky Dardera z posledných sezón.
Štatistiky Dardera z posledných sezón.Flashscore

Joselu (Espanyol)

Skúsený útočník nikdy nepatril medzi hviezdy La Ligy, ale táto sezóna je pre neho z osobného hľadiska fantastická, nakoľko sa radí medzi najlepších strelcov a postaral sa už o pätnásť gólov. Pri debute za národný tím Španielska potreboval iba štyri minúty, aby sa dvakrát presadil.

Má už síce 32 rokov, avšak jeho aktuálna forma zaujme nejeden klub španielskej ligy. Rovnako ako Darder ešte môže pomôcť klubovej pokladnici a zahrať si znovu medzi elitou.

Joselu priemerne strelí gól v takmer každom druhom zápase.
Joselu priemerne strelí gól v takmer každom druhom zápase.Flashscore

Enes Ünal (Getafe)

Góly sú hlavným cieľom vo futbale, mať kvalitného hráča na ich produkovanie sa v tejto dobe váži obrovským množstvom peňazí. Turecký zakončovateľ ich v sezóne 2022/23 nazbieral celkovo štrnásť. Spoluhráči mu veľmi nepomáhajú, keďže to je bezmála polovica zo všetkých 30 zásahov tímu.

Za normálnych okolností by za menej ako 30 miliónov eur z Getafe neodišiel, ale v prípade zostupu nebude madridský tím v pozícii, kedy by mohol vyjednávať a určovať si podmienky.

David Soria (Getafe)

Rovnako ako je Turek kľúčovým pre ofenzívu, tak Soria je poistkou medzi tromi žrďami. Sám brankár však nemôže hrať za celú defenzívu. Napriek tomu podáva skvelé výkony, predvádza exkluzívne zákroky a je bez diskusie jedným z najlepších gólmanov Španielska. Na jeho smolu nehrá v kvalitnejšom tíme.

Skúsený gólman má zmluvu iba do konca aktuálneho ročníka, čiže odíde zadarmo. Nastal čas, aby sa posunul na adresu klubu minimálne bojujúceho o európske poháre. Dokonca sa spomína aj Real Madrid, kde by mohol na pozícii dvojky za Courtoisom nahradiť Lunina.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore