Portsmouth sa po 12 rokoch dočkal. Bývalá stálica Premier League postupuje do druhej ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Portsmouth sa po 12 rokoch dočkal. Bývalá stálica Premier League postupuje do druhej ligy
Paddy Lane unášaný fanúšikmi.
Paddy Lane unášaný fanúšikmi.AFP
Nadchádzajúca sezóna League Championship sa bude týkať aj Portsmouthu. Utorkové víťazstvo 3:2 nad Barnsley dalo bývalej stálici Premier League a víťazovi FA Cupu istotu postupu. Pompey sa do druhej najvyššej anglickej futbalovej súťaže vracajú prvýkrát od sezóny 2011/12.

Porstmouth - Barnsley 3:2

Portsmouth patril v rokoch 2003 až 2010 medzi anglickú elitu, v sezóne 2007/08 dokonca získal FA Cup a následne sa predstavil v Pohári UEFA, no nepodarilo sa mu udržať vysoko nastavenú latku. Klub z juhu Anglicka mal finančné problémy a v ročníku 2009/10 zostúpil do nižšej súťaže, čím sa začal jeho strmý pád.

Pompey sa v sezóne 2010/11 udržali v druhej lige, ale nasledovali ďalšie odchody a zostup do League One. Už po roku sa fanúšikovia museli zmieriť aj s vypadnutím do štvrtej najvyššej súťaže. Portsmouth hral League Two až do sezóny 2016/17, v ktorej ako majster postúpil o poschodie vyššie a po niekoľkých márnych pokusoch o ďalší postup sa vrátil do League Championship.

Pohľad do tabuľky.
Pohľad do tabuľky.Flashscore

Víťazstvo 3:2 nad Barnsley a s ním spojenú istotu vytúženého postupu si fanúšikovia náležite užili, väčšina z nich oslavovala na ihrisku Fratton Park spolu s hráčmi. Dve kolá pred koncom má Portsmouth na čele tabuľky osembodový náskok pred Derby County, ktoré bude bojovať s ďalšou anglickou stálicou Bolton Wanderers a Peterborough United o druhé postupové miesto.