Trnava myslí na budúci ročník. Dohodla sa so skúseným stredopoliarom z Česka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trnava myslí na budúci ročník. Dohodla sa so skúseným stredopoliarom z Česka
Vojtěch Kubista je novou posilou Spartaka Trnava do budúcej sezóny.
Vojtěch Kubista je novou posilou Spartaka Trnava do budúcej sezóny.Profimedia
Do konca aktuálneho ročníka zostáva síce ešte viac ako mesiac, ale trnavský Spartak nezaháľa. V stredu oznámil meno novej posily, ktorá sa v jeho drese predstaví od budúcej sezóny. Do malého Ríma prichádza 31-ročný defenzívny stredopoliar Vojtěch Kubista. Informáciu priniesol klubový web nikéligistu.

Kubista odohral celú svoju doterajšiu kariéru výlučne v českej najvyššej súťaži. Skúsený dispečer stredu poľa je odchovancom Jablonca. V priebehu rokov si vyskúšal farby Jihlavy, Karvinej a naposledy Mladej Boleslavi. V poslednom menovanom klube pôsobí druhý rok. 

"Najdôležitejší bol pre mňa záujem Trnavy, konkrétne trénera a prezidenta. Rokovania boli veľmi rýchle, priame, korektné. Môže sa hovoriť, že česká liga je možno kvalitnejšia, ale pre mňa je to impulz a zmena. Spartak má históriu, tradíciu, fanúšikovskú základňu a energiu. Zároveň sú tu veľké športové ambície a ja chcem hrať veľké zápasy," zdôraznil po dohode Vojtěch Kubista pre fcspartaktrnava.com.

V prebiehajúcom ročníku má na konte v českej Fortuna lige 18 stretnutí. Do Trnavy, podľa slov šéfa lavičky, neprišiel hrať iba na poste defenzívneho stredopoliara. Rád by ho využil aj inde. 

"Je to skúsený hráč, ktorý je využiteľný na viacerých pozíciách. Vie zahrať na stopérskom poste, ale aj v stredovej formácii, buď na šestke alebo osmičke. Vybrali sme si ho, pretože potrebujeme dostať väčšiu fyzickosť do mužstva a hlavne výškový parameter. Celú kariéru vyniká v defenzívnych činnostiach a najmä v nami vybraných defenzívnych ukazovateľoch patrí k špičke v českej lige. Sme radi, že sme takéhoto hráča získali," doplnil Michal Gašparík.