Liga majstrov: Terzič chce s Dortmundom postúpiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Atlético nás prinútilo k chybám, všetko máme vo vlastných rukách, tvrdí Terzič
Terzič dúfa v postup do semifinále LM.
Terzič dúfa v postup do semifinále LM.Reuters
Tréner Edin Terzič (41) chce, aby jeho zverenci vo štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov proti Atléticu Madrid správne zareagovali na prehru z prvého duelu a postúpili ďalej. Borussia Dortmund sa po piaty raz môže dostať do semifinále elitnej európskej klubovej súťaže.

Dortmund na štadióne Wanda Metropolitano neuspel po výsledku 1:2, ale Terzič dáva svojmu tímu veľké šance na to, že sa v domácej odvete s Atléticom vráti do boja o postup. Borussia sa naposledy dostala do semifinále LM v roku 2013 pod vedením Jürgena Kloppa, vo finále potom prehrala s Bayernom.

"Atlético nás minule prinútilo k chybám. Teraz však máme všetko vo vlastných rukách, aby sme postúpili do ďalšej fázy," povedal nemecký lodivod a dodal:

"Vieme, že náš súper je veľmi skúsený, od začiatku chceme podať lepší výkon. Keď hráte proti Atléticu, individuálne chyby sa okamžite trestajú. Oveľa dôležitejšie však je, ako zareagujeme. Sme pripravení chyby napraviť."

Útočník Sébastien Haller, ktorý skóroval v prvom súboji, je mimo hry po tom, čo utrpel zranenie členka počas sobotňajšieho bundesligového víťazstva 2:1 na pôde Borussie Mönchengladbach

"Čaká ho celotýždňový oddych. V sobotu bude stanovená konečná diagnóza, aby sa obdobie absencie definovalo o niečo jasnejšie. Predpokladáme, že nebude k dispozícii dva až tri týždne," prezradil Terzič, ktorý dúfa, že k dispozíci budú Jamie Bynoe-Gittens aj Jadon Sancho.

Dortmund - Atlético (utorok, 21:00)