Liga majstrov: Enrique chce prepísať dejiny PSG, verí v historický obrat a postup do semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
PSG ešte nikdy nepostúpilo, ak prehralo prvý zápas v LM. Teraz je ten deň, verí Enrique
Enrique dúfa vo štvrťfinálový obrat.
Enrique dúfa vo štvrťfinálový obrat.AFP
Tréner Luis Enrique (53) vyhlásil, že hráči Paríža Saint-Germain sú dostatočne silní na to, aby zvrátili nepriaznivé skóre z prvého štvrťfinále proti Barcelone a postúpili do semifinále Ligy majstrov. Mužstvo z hlavného mesta Francúzska čaká odveta na ihrisku súpera.

Španielsky majster z Barcelony minulý týždeň v úvodnom štvrťfinálovom súboji triumfoval 3:2. Ak chcú Parížania pomyšľať na prienik v súťaži, tak v utorok musia na Estadi Olímpic Lluís Companys triumfovať.

"PSG ešte nikdy nepostúpilo, ak prehralo prvý zápas, ale teraz je ten deň," povedal Enrique novinárom a následne pokračoval vo vysvetľovaní: 

"Po prehre v takom dôležitom dueli boli nasledujúce dni ťažké. Je zložité dostať sa späť do psychického rozpoloženia, ale na futbale je dobré to, že máte ďalší zápas proti rovnakému súperovi. Sme si istí tým, čo chceme urobiť. Myslím si, že prichádzame vo výbornej chvíli."

Katalánci na čele s Enriquem v roku 2017 rozdrvili PSG 6:1, zvrátili prehru 0:4 z prvého súboja a postarali sa tak o slávny obrat známy ako "la Remontada". Teraz je španielsky kouč na strane francúzskeho celku. Témou po prvom meraní síl bol aj výkon Mbappého, ku ktorému sa odmietol vyjadriť.

Lodivod parížskeho kádra povedal, že všetci v tíme ťahajú za jeden povraz a pokračujú v honbe za prvou trofejou z Ligy majstrov: "Máme veľmi jednotnú skupinu hráčov, v ktorej nie je žiadne ego. Som spokojný s tým, čo robia na ihrisku, na žiadneho hráča v mojom mužstve sa nemôžem sťažovať."

PSG bude mať k dispozícii aj Achrafa Hakimiho, ktorý domáci duel vynechal pre trest za žlté karty. "Chceme zabudnúť na to, čo sa stalo, a prísť sem vyhrať. Teraz nastane chvíľa pre veľkých hráčov, aby pre víťazstvo odovzdali všetko," povedal marocký obranca.

Barcelona - PSG (utorok, 21:00)