Barcelona s ďalším výbuchom. Xavi priznal obavy, hovorí o výkone pod úrovňou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona s ďalším výbuchom. Xavi priznal obavy, hovorí o výkone pod úrovňou

Sklamanie futbalistov Barcelony.
Sklamanie futbalistov Barcelony.TASR
Futbalisti Antverp sa rozlúčili s tohtoročnou edíciou Ligy majstrov senzačným víťazstvom nad Barcelonou. V záverečnom zápase H-skupiny prekvapivo zdolali katalánsky tím 3:2 a vybojovali svoje jediné tri body do tabuľky. "Blaugranas" zostali na čele vďaka lepším vzájomným súbojom s Portom, ktoré triumfovalo nad Šachtarom Doneck 5:3 a postúpilo z druhého miesta.

Antverpy - Barcelona 3:2

Antverpy prehrali všetky predchádzajúce stretnutia skupinovej fázy a posledné miesto v tabuľke mali isté už pred duelom s Barcelonou. Úradujúci belgický majster šiel do vedenia hneď v 2. minúte, keď sa po chybnej rozohrávke brankára Iňakiho Peňu presadil 18-ročný Arthur Vermeeren.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Hostia vyrovnali v 36. minúte po góle Ferrana Torresa a po zmene strán ich mohol do vedenia poslať Jules Kounde, ktorý nastrelil brvno. Na 2:1 zvýšil v 56. minúte Vincent Janssen a ďalší gól nepadol až do nadstaveného času. Bod pre "Blaugranas" mohol zachrániť v 91. minúte 17-ročný Marc Guiu, hostia sa však dlho netešili, keďže o triumfe Belgičanov rozhodol o minútu neskôr ďalší mladík George Ilenikhena.

Barcelončania prehrali už druhý zápas za sebou, v nedeľnom dueli La Ligy podľahli Girone 2:4. "Áno, mám obavy a je to normálne. V tíme nie je pohoda. Sme v zlej sérii, máme za sebou dva negatívne výsledky. Musíme sa zlepšiť a uvedomiť si, že nie sme na dobrej ceste," uviedol po stretnutí tréner Xavi Hernández.

Španielsky kouč vyzdvihol kvalitu súpera. "Odohrali skvelý zápas, čo sa týka intenzity či agresivity. Vytvárali protiútoky, ktoré sme nevedeli zastaviť. Janssen a Vermeeren boli veľmi, veľmi dobrí. My sme hrali pod našu úroveň."

Xaviho postreh možno doplniť o fakt, že Vermeeren sa stal hráčom zápasu. "Po góle som sa veľmi tešil, ako dieťa sa o takýchto veciach rozprávate s bratmi. Splnil sa mi sen," citovala Belgičana agentúra AFP.