Brandta nevedel nikto zastaviť, Pepe sa zapísal do histórie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brandta nevedel nikto zastaviť, Pepe sa zapísal do histórie

Julian Brandt potvrdil svoju formu pri víťazstve Dortmundu nad Newcastlom.
Julian Brandt potvrdil svoju formu pri víťazstve Dortmundu nad Newcastlom.Profimedia
Po každom hracom týždni Ligy majstrov vyberie Flashscore na základe svojich známok ideálnu zostavu daného kola. Výber je založený na internom systéme hodnotenia, ktorý zohľadňuje individuálne štatistiky zápasov ako sú góly, strely na bránu, úspešné prihrávky, vyhraté súboje či úspešné zákroky.

Najlepšia zostava 4. hracieho dňa Ligy majstrov 2023/24:

Zostava týždňa milionárskej súťaže.
Zostava týždňa milionárskej súťaže.Flashscore

Brankár:

Andrij Lunin, Real Madrid (8.3)

Lunin sa na poslednú chvíľu dostal do základnej jedenástky Realu Madrid po tom, čo sa pri rozcvičke zranil jeho spoluhráč Kepa. Ukrajinec zachránil penaltu v úvode zápasu a celkovo si pripísal štyri zákroky pri vysokom víťazstve Realu nad Bragou 3:0. Po prvýkrát sa tak ocitol v zostave týždňa.

Andrij Lunin zachránil penaltu proti Sportingu Braga.
Andrij Lunin zachránil penaltu proti Sportingu Braga.AFP

Obrancovia:

Pepe, FC Porto (8.2) 

Pepe sa v utorok zapísal do futbalovej histórie. V zápase proti Royalu Antverpy strelil v nadstavenom čase gól - samozrejme, hlavou - na konečných 2:0. A podarilo sa mu to vo veku 40 rokov a 59 dní! Pepe tak nahradil legendárneho kapitána Ríma Francesca Tottiho na poste najstaršieho strelca v Lige majstrov.

Pepe je najstarším strelcom CL všetkých čias.
Pepe je najstarším strelcom CL všetkých čias.Profimedia

Natan, SSC Neapol (8.0)

Natan je pre väčšinu európskych fanúšikov sotva známe meno. V lete prestúpil z Red Bullu Bragantino do SSC Neapol za prestupovú sumu 10 miliónov eur. Po počiatočných ťažkostiach sa 22-ročný hráč odvtedy vypracoval na nespornú stálicu talianskeho majstra. Toto tvrdenie podčiarkli tri zblokované strely a dve zachytené prihrávky pri remíze 1:1 s Unionom Berlín.

David Raum, RB Lipsko (8.1)

Raum sa v zostave týždňa objavuje už po druhý raz. Dvadsaťpäťročný ľavý obranca zaujme svojím obrovským útočným "drajvom". Pri víťazstve Lipska 2:1 proti Crvenej zvezde priamo pripravil šesť striel na bránu - hoci si nepripísal žiadnu asistenciu.

Stredopoliari:

Bukayo Saka, Arsenal (9.2)

Arsenal oslavoval dôležité a zaslúžené víťazstvo 2:0 proti FC Sevilla, čo by nebolo možné bez Saku. Angličan sa prezentoval poctivou prácou na trávniku, pripravil gól na 1:0 a následne sám skóroval po nádhernom sólovom nájazde.

Bukayo Saka bol mužom zápasu proti Seville.
Bukayo Saka bol mužom zápasu proti Seville.AFP

Mikel Merino, Real Sociedad (9.4)

Real Sociedad po víťazstve nad Benficou 3:1 prvýkrát po dvadsiatich rokoch postúpil do vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Merino odohral neuveriteľný zápas. Najskôr skóroval hlavou, ďalší gól nebol uznaný pre hru rukou a na 3:0 skvele asistoval. Okrem toho sa postaral o celkovo desať prihrávok do súperovej tretiny.

Rasmus Falk, FC Kodaň (8.3)

Falk stabilizoval stred poľa Kodane s neuveriteľnou 92,4-percentnou úspešnosťou prihrávok a pri víťazstve 4:3 nad Manchestrom United sa podieľal na viacerých nebezpečných útokoch. Tridsaťjedenročný hráč sa postaral o asistenciu pri dôležitom vyrovnávajúcom góle na 3:3.

Julian Brandt, Borussia Dortmund (8.4)

Borussia Dortmund má napriek pôsobeniu "v skupine smrti" veľkú šancu dostať sa do ďalšej fázy Ligy majstrov. BVB podalo v domácom zápase proti Newcastle United suverénny výkon a Julian Brandt strelil gól na 2:0 po protiútoku. 27-ročný hráč potvrdil svoju špičkovú formu a svojím pohybom privádzal hráčov súpera do zúfalstva.

Útočníci:

Rodrygo, Real Madrid (8.6)

Tréner Realu Ancelotti nemal proti Sportingu Braga k dispozícii svojho najnebezpečnejšieho hráča. Jude Bellingham sedel iba na lavičke náhradníkov. Namiesto neho vpredu nastúpili Vinícius a Rodrygo. Druhý menovaný bol v poslednom čase často kritizovaný. Experiment koučovi vyšiel a obaja hráči skórovali. Rodrygo pripravil prvý zásah Realu pri víťazstve 3:0 šikovnou prihrávkou dozadu. V 61. minúte nádherným lobom strelil záverečný gól.

Antoine Griezmann, Atlético Madrid (9.3)

Atletico oslávilo na domácej pôde so Celticom svoje najvyššie víťazstvo v histórii Ligy majstrov (6:0). "Rojiblancos" nemali zľutovanie ani pri početnej prevahe a predviedli absolútnu dominanciu. Veľký podiel na tom mal Antoine Griezmann. Strelil dva góly a v 64. minúte bol za veľkého potlesku vystriedaný.

Khvicha Kvaratskhelia, SSC Neapol (8.7)

Kvaratskhelia je nielen jedným z najlepších driblérov v Európe, ale má aj dobrý prehľad o svojich spoluhráčoch. Pri remíze 1:1 proti Unionu síce neskóroval, patril však k najnebezpečnejším hráčom talianskeho majstra.