Finále Ligy majstrov sa o dva roky uskutoční v Maďarsku, osud San Sira ostáva nejasný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finále Ligy majstrov sa o dva roky uskutoční v Maďarsku, osud San Sira ostáva nejasný

Maďarsko sa dočká veľkolepého podujatia.
Maďarsko sa dočká veľkolepého podujatia.Profimedia
Dejiskom finále futbalovej Ligy majstrov v roku 2026 bude Puskás Aréna v Budapešti. Rozhodla o tom exekutíva Európskej futbalovej únie (UEFA) na svojom stredajšom zasadnutí v Dubline. Zároveň odložila svoj verdikt o pridelení organizácie finále LM v roku 2027 talianskemu Milánu vzhľadom na nejasnosti ohľadom budúcnosti San Sira.

Puskás Aréna a San Siro boli jediní dvaja kandidáti na zatiaľ nepridelené finálové duely LM. Najbližšie finále bude hostiť londýnske Wembley, o rok neskôr vyvrcholí najprestížnejšia klubová súťaž súbojom v mníchovskej Allianz Arene. San Siro, oficiálne Štadión Giuseppeho Meazzu, patrí mestu Miláno a už dlhší čas mu hrozí zbúranie. Jeho nájomníci AC a Inter si v súčasnosti hľadajú domovské štadióny, ktoré budú v ich vlastníctve.

UEFA vzhľadom na nevyjasnenú situáciu odložila rozhodnutie o dejisku finále LM 2027 na september, keď už exekutíva UEFA bude mať od Talianskej futbalovej federácie konkrétne informácie o plánoch na renováciu ikonického štadióna. San Siro s kapacitou 75 000 miest by mohlo hostiť finále Ligy majstrov, resp. predchodcu Európskeho pohára majstrov už piatykrát v histórii. V roku 2026 pritom bude dejiskom otváracieho ceremoniálu ZOH 2026.

Finále Európskej ligy vo futbale sa bude v roku 2027 konať vo Frankfurte nad Mohanom. Nemecké mesto bude hostiť finále EL tretíkrát v histórii, v roku 2010 bol dejiskom Hamburg, pred štyrmi rokmi súťaž vyvrcholila v Kolíne nad Rýnom.

UEFA takisto určila, že finále EL v roku 2026 sa uskutoční v Istanbule na štadióne Besiktasu. Turecká metropola dostala v hlasovaní prednosť pred Bukurešťou. Istanbul bude aj dejiskom finále Európskej konferenčnej ligy o rok neskôr. V roku 2026 bude finále EKL hostiť Lipsko. Asociácia už dávnejšie rozhodla, že v roku 2025 sa finále Európskej ligy uskutoční na štadióne v Bilbau. Ten bude hostiť budúci týždeň aj finále ženskej Ligy majstrov.